ännu mer blöh.

Mykoplasma/Lunginflammation. Kul. Verkligen.
Allting kan bara gå och dö just nu
Och när vi ändå är på gång: Självklart hörde både läkaren och läkarkandidaten ett starkt blåsljud från mitt hjärta. På riktigt? Du skojar? Vi slänger på lite dödsångest ovanpå mitt redan miserabla liv just nu.

blöh

Vårdcentralen imorgon då. Låter kul :C

Psoriasis.

Cashewnötter och pojkvän var precis vad som behövdes ikväll

Jag har sett det förut i tidningarna, det skrivs titt som tätt om denna "folksjukdom", men dethär var den första artikeln jag faktiskt tyckte om, och som beskrev problemet. Meningar som

  • "Det enda som känns lite okej är att stå absolut blixstilla.
  • Det finns ingen behandling
  • De som lever med psoriasis står inte blickstilla. De rör sig, tränar, utbildar sig och lever precis som vi andra – och det kan vara vem som helst som drabbas."

  • "De drabbade har visat sig ha en ökad risk för många andra sjukdomar också, exempelvis ledbesvär och hjärt-kärlsjukdom."

  • "En av de biverkningar som sjukdomen ger är depression, vilket i sin tur leder till att psoriasispatienter har förhöjd risk för självmord.
  • – Det finns en ökad risk, och forskarna tror att anledningen till det är något mer än att det bara är jobbigt. Det verkar som att sjukdomen påverkar och orsakar depression, säger Birgitte Undén."
  • "En sak är säker – psoriasis är en mycket plågsam, och dessutom vanlig, sjukdom
Nåväl ni kan ju läsa artikeln själva (http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8492523.ab)

 



Det kanske inte är så svårt att förstå eftersom jag engagerar mig så mycket, men jag har haft psoriasis sen jag var 13/14, och jag har egentligen haft tur. Det är rätt begränsat till hårbotten, iallafall flagnanded och blödandet, på övriga kroppen har jag bara extremt torr och stramande hud. Det jag tycker att artikeln sätter ett viktigt finger på är just att människor ofta reagerar genom att bli äcklade. Jag har centimeterstora hudflagor som bara lyfts från min hårbotten och vandrar ut i håret, vilket resulterar i att det ser ut som att jag har jätte, jätte, jättemycket mjäll. Men jag har använt varje mjällschampo på marknaden, och allt det gör är luktar illa. Jag har fått starka, receptbelagda korisonkurer, gått till hudläkare fram och tillbaka sen jag var 15 och ingenting hjälper. Men det vet ju inte alla. Och jag har väldigt lätt att bli ledsen, att känna mig deprimerad utan egentlig orsak. Och jag går runt med en konstant frustration över det faktum att jag bara vill ta en slipmaskin och köra upp i huvudet för att få det att sluta klia. Att det kan ge framtida hjärtproblem och att det inte går att bota lättar inte upp min dag heller.


Det kan låta fåfängt, men jag känner mig verkligen äcklig varje gång någon påpekar att jag "har något i håret", eller när jag får borsta av axlarna varannan timme när jag har svart på mig. Och jag vet egentligen inte varför jag skriver dethär, jag känner bara så ofta att jag inte har någon att prata med det om, för det är väldigt svårt att förstå hur jobbigt det faktiskt är. "det kliar ju bara lite". Men det kliar varje dag, varje sekund, och jag har haft det så i nästan 6 år. Nåväl. Nu har jag skrivit av mig. Och kanske om någon som är som jag googlar "psoriasis" och hittar min blogg. I såna fall får man gärna höra av sig :)

Bakslag.

Fy fan vilka äckliga bilder. Fy fan säger jag bara, tål inte att se mig själv såhär. Nu blir det bättring, sockerstopp börjar imorrn!

I believe in you.

Efter corepass blir jag alltid sugen på något. Inget speciellt, inget nödvändigtvis sött... bara något! Då tycker jag om att försöka peta i mig något med lite protein, eftersom jag inbilldar mig att det är bra ^^ Idag testade jag följande:
En liten skål med grekisk yoghurt
massor kokos
massor linfrön
massor solrosfrön
en liten skväll honung
MUUUUUUMS! SÅ GOTT! jag dör. Ska sitta och njuta nu och äta jääättejättelångsamt så det räcker länge.
Nu vet ni!

Mage.

Hejhej älskade corepass, hejdå tjockismage. Dags att jag blir av med mina inperfektioner precis som alla andra :) Synd bara att jag har en självkontroll som en fyraåring. Ska fanimig vara snyggast ever på studenten, men jag har stora skor att fylla. Eller snarare väldigt små jeans att fylla. För jag var väldigt, väldigt liten en gång i tiden ^^

Valentine.

Förut gjorde jag alltid ett "Årligt Alla Hjärtans Dag-foto", men i år har det bara glömts bort i all Storbandskonsertstress. Så det får bli ett gammalt foto, kanske två år sedan? Längtar som fan till klockan.. ungefär 21.00 då jag får fira denna dag med en pojkvän (som behandlar mig rätt) för första gången. Det skålar vi för :)

Cry me a river.

Börjar någolunda bli friskare och friskare, även fast hostan och och snorigheten och halsontet/hesheten ¨är kvar. Så kanske inte så frisk ändå^^
Trevlig men utmattande helg annars, längtar redan efter nästa. Och sen blir det LOV <3 imorgon vill jag inte ens tänka på just nu. Så jag skriver inget mer än så. Fan vad tiden går fort.

.

jag vet inte vad jag gör för fel.

Cha cha real slow

Igår var rätt episkt. Som många redan vet kidnappade vi Irina och tog henne med ögonbilndel till Ikano (med ett stopp på biltema XD) Väl på ikano fick hon en lista med olika pojkar hon skull få en nummer från varje kategori, t.ex någon  med långt hår, någon med jeans, någon som står i ett provrum e.t.c. Hon skulle få en shot per nummer! Sen mesade vi lite, så det blev underskrifter istället för nummer, men det var ändå sjukt kul att kolla på när hon sprang runt och hoppade på folk med en lista i högsta hugg ^^ eftet det åkte vi hem till mig, där Irina förmodligen trodde på en lugn kväll med bara mig och Linnea, men ICKE! För fram hoppade nästan hela det gamla "gänget" och det blev en överaskningsfest som hette duga! Hell yeah! Myycket lyckad och trevlig/rolig kväll, jättekul att se alla igen, och jättekul att alla kom! Jag och Linnea kan minsann planera ;)
Nu blir det på't igen med födelsedagsfest/middag för Agnes som fyllde 20 för länge sen. Myspys!

Talk nerdy to me.

Jag, Helena Sund, dingade precis lvl 85 i World of Warcraft. Där. Nu har jag sagt det, nu kan hela världen döma mig bäst de vill för det är epic hur som :D

Summon up your ghosts for me, rest your tired thoughts upon my hands.

Let me be the one who understands
Be the one to carry you
When you can walk no futher
Tell me once again
What's below the surface bleeding
If you've lost your way
I will take you in
I walk beside you
Wherever you are
Whatever it takes
No matter how far
Through all that may come
And all that may go
I walk beside you

Mycket välbehövt telefonsamtal med min fina Irina. Miss you, and you know it!

What do you want from me?

Fy faaan vilken helvetesnatt. Låg vaken från 23.00 till 07.00, non stop. Ingen slummer, ingenting, jag bara sov inte. Helt sanslöst! Tror jag sov några minuter mellan 07.00 och 10.00 innan min sånglärare ringde mig.. skapligt sur blev jag. Eller inte sur, mer uppgiven. Jag nyser som ett as, och mitt vänsta öga rinner hela tiden så jag ser ingenting. Dessutom har jag påsar under ögonen FROM HELL! Ingen skola fö rmig idag, eller imorgon troligen. Kan ju kyssa storbandskonserten hejdå iallafall. Varit jättesjuk på 2 av 2 reptillfällen, och nu har jag ångest.

Kesha är förresten jättedålig :/

Oh my god.

Angående melodifestivalen igår:
Jag överdriver inte ens när jag säger att IRINA SOLOVYOVA var utan tvekan bäst av alla, alla kategorier igår. Min lilla ryss har blivit stor :')  Annars så blev jag mest förbannad på Dannys förmåga/oförmåga att ha bra refränger. Seriöst? Att upprepa "in the club, the club" 50 ggr är inte en refräng. Det är bara Daft Punk som kommer undan med sånt (kolla upp texten till Around the World).  Och jag erkänner, jag tycker att Le Kid skulle komma vidare bara för de hade pratande godisbitar på scen.

Nu ska jag ligga och tycka synd om mig själv för min vänstra halskörtel är svullen till ungefär 3 ggr sin normala storlek, och det gör jätteont.

Så idag blir det bara att ligga och se på sweet sixteen, vilket i och för sig inte är helt fel

NU!

-

Usch vad deppig denhär bloggen blir ibland. Blir väl så när jag blir ensam med mina tankar, och ensam är jag rätt mycket nuförtiden.

Jag tror jag börjar bli sjuk, och det suger, för nu har jag ÄNTLIGEN kommit igång med träningen och tycker det är... helt okej kul. Värt tidsfördriv i brist på annat liksom. Ska chilla hemma och baka imorgon, och dricka massa te och juice, jag vägrar/hinner inte bli sjuk nu!
Gonatt och god älg på er alla

Det gör så ont när folk inte bryr sig.



Tomorrow I'll die.

Butterfly. Kanske världens bästa låt just nu?
Jag är sämst :( sket totalt i friskis idag, fastän jag verkligen ville. Jag var så trött. Gick hem till Andreas och somnade direkt.. rolig flickvän? Vaknade yrvaket runt klockan 6, och hade ingen energi att spriiinga hem och byta om för att hinna till klockan 19. Bah. Nåväl, har lovat mig själv att köra imorgon istället, klockan 17.00 it is! 4ggr i veckan ska vi försöka med. Nu ska jag sova igen, kanske köra en fruktsallad innan det.. om jag orkar fixa en :D

Coro da Camera di più l'Italia è uguale a true!

AAAAAAH jag är sååå exhalterad! Kan inte vänta. Herregud, våren 2011 kommer bli den bästa NÅGONSIN!

RSS 2.0