Motivation.

´
+ fruktsallad

Inspiration.

Idag har jag (med hjälp av mor) införskaffat... träningskläder! Jag har i hela mitt liv svettats runt i davids gamla shorts och t-shirt (senaste tiden har tshirten varit mörkblå med texten "polishögskolan umeå" på) och det är inte alls kul. Jag är säker på att många håller med mig om att man är på bättre humör om man känner sig snygg, och jag tänkte, det måste fan vara likadant med träning! Så nu har jag köpt ett pas läckra shorts, en sprillans ny sportBH (min gamla köpte jag i sjuan.. det är 7 år sedan mina vänner! 7!!!) och ett linne med hål i, jättesvalt och skönt!. Mina älskade skor tänker jag inte ge upp, och eftersom de är svarta/rosa så körde jag på det som ovandel också! Svarta shorts, knallrosa sport BH och knallrosa linne. Nu jävlar ska här spridas glädje på Friskis! Afrodans om en halvtimme, då ska kläderna provas till max :) Lägger nog upp en bild sen, om jag kan lära mig att posa snyggt. Någon som har tips?

Breakfast for one.

Risgrynsgröt kokt på mjölk med kokos och banan <3

you are the best thing that's ever been mine.

Hemma nu, nyduschad i soffan efter ett otroligt hårt friskispass (alltid när det är en kille som leder det är det tre gånger så jobbigt som vanligt)  och har haft en sån himla härlig helg. Lovisa fyllde 21, och det firades med hemmagjord pizza och tårta, charader, plump och fina, blåa cocktails ;) Jättemysigt! Fast höjdpunkten var absolut att sitta med världens bästa pojkvän  i soffan och mysa med popcorn och Dexter. Fy fan vad perfekt. Struntade totalt i att gå på balmässan idag, vart så irriterad på hon som organiserade det hela och orkade inte ta mig dit. Så det blev friskis istället, och så bakade jag jättegoda bananmuffins (övade lite inför en snart kommande högtid ;D) och nu sitter jag bara och är helt nöjd. 4 stycken friskispass på en vecka, och så hade jag tänkte fortsätta. Tror att det passar mig bättre att träna som fan, och unna mig små godsaker ibland. Alla funkar vi olika :)
Imorgon ska jg och mamma åka till Team Sportia och köpa lite nya träningskläder. Hell yeah!

Stop acting so dignified.


My head speaks a language I don't understand.

Jag har verkligen aldrig haft en hälsosam relation med mat. Ville bara få det sagt.


Tänkte också ta mig tiden att köra en liten sammanfattning på denhär sockerfria månaden vi haft för oss, och börja med att jag ALDRIG klarat av det utan brudarna (och björn) i klassen som hakat på. Framförallt Alva som ser till att det verkligen var juice i flaskan och inte julmust, och som rynkade på näsan på åt min ytterst onyttiga drickyoghurt ;)


Jag tänkte typ att sockerfrihet var ett sätt att banta på. Oh så fel jag hade. Såhär typ 4 veckor senare känner jag mig inte smalare eller mer fit (kan bero på att jag slarvat med träningen) som jag naivt nog trodde. Det jag känner är inte att jag aldrig mer ska äta godis i mitt liv, utan att jag klarar mig utan mer socker än jag trodde. Gröten som brukade ha socker och kanel på sig har numera bara kanel, ingen honung i teet och ingen sylt till varken pannkakor, pannbiff, järpe eller köttbullar. Och min älskade grekiska yoghurt med honung kräver inte alls en matsked honung, utan mer en tesked.. eller ett kryddmått ;)
Efter dessa visdomsord ska jag gosa ihop mig med te i soffan, som sig bör efter ett jobbigt core pass. Jag är lite småstolt över mig själv faktiskt. Baby steps :)

They'll stop Kavulu eating ye.


Pretty, pretty, pretty please.

Idag mår jag jättebra. Mycket tack vare fina kommentarer på mitt deppinlägg (Lina och Emmie <3)  men också tack vare att jag fick vakna bredvid världens finaste pojk imorse, sedan äta frukost med Agnes på Chocolat vilket blev till en tur till Myrorna för att ragga kläder till Sceniska (tjurtant..), men mer ledde till ett par JÄTTEFINA sommarskor för 50kr!

Efter detta gick jag till vår GAMLA SYV och fick mitt liv uträtat. Typ. Eller inte, men några frågetecken iallafall, innan jag åt sallad på Taco Bar med ovanstående fina pojke. Detta blev på något sätt en shoppingtur med Linnea (en body och fint linne rikare), vilket förvandades till planering av en viss Ryss' födelsedag (mwahahaha) och avslutades med en aerobicsklass så att svetten bara rann. Verkligen bara rann. Jesus.


Nu ska jag skriva franska, loggbok och duscha. Länge. Längelänge, och sitta och vara nöjd och glad - för det är jag verkligen idag :)





Förresten, jag avslutar sockerstoppet på fredag. MEDVETET, inte för att jag inte klarar av det längre. Jag vill kunna äta en bit tårta på Lovisas födelsedagskalas. Plus att jag saknar choklad <3

do you know what it means to feel the light of love inside you?

Det känns verkligen som om allt är svart eller vitt. Antingen är jag jätteglad, har jättekul, tycker livet leker och är fantastiskt och är nöjd, eller så hatar jag min kropp, hatar mitt hår, hatar mitt ansikte, hatar alla människor i världen för att de verkar hata mig, hatar vänner som sviker, hatar mig själv när jag sviker, hatar skolan, hatar studenten, hatar framtiden. Jag blir avundsjuk på folk som "tar vänner ifrån mig", men det är ju idioti, för man väljer ju själv vem man vill umgås med? Jag önskar att mitt "normalläge" kunde vara - nöjd. Inte nervös och stressad som nu, utan glad och nöjd.
Kanske inte ska klaga... jag är ju faktiskt riktigt glad väldigt ofta. Jag bara önskar att dendär lyckan inte behövde dala i hopplöshet.
Nu ska jag snart avnjuta en jättedålig film som jag tycker är jättebra :]

time to say goodbye.

Det är helt enkelt dags för mig att bara låta dem gå.

meet me down by the train tracks.

Bara 1.. eller 2. Helst 4, men snälla... 2.

Let's do it.

Idag har varit en jättejättefin dag. Vaknade, tog det lugnt, åt min havregrynsgröt och bara chillade tills det var dags att dra till skolan. Missade iofs första lektionen, men fick sitta och sälja Balkickoffbilhetter iallafall, som sålde som smör! Blir CRAZY på fredag!
Efter skolan fick jag fika med finafinafina Lovisa som kan vara världens härligaste tjej. Satt i runt 3 timmar och bara pratade och drack te! Precis så som en fika bör vara.

Jag drack ett glas apelsinjuice nyss och HELVETE vad sött det smakade! Helt sjukt, fick en chock!

.

Funderar på om START faller under "förbjudet"kategorin under sockerstoppmånaden ;)

Shake me like a monkey baby.

"I used to be with it, but then they changed what 'it' was.
Now, what I'm with isn't it, and what's 'it' seems weird and scary"



Kompis, det går bra nu.

Jag plutar med läpparna när jag koncentrerar mig. Det är helt ofrivilligt och okontrollerat, inte för att jag blir snyggare då, snarare tvärtom. Jag ser ut som en sur anka. Det spelar ingen roll vad jag gör, skriver uppsats, petar öronen med tops eller spelar bas. Läpparna plutar. Och det är jättefult.

Idag har varit en såndär typiskt bra dag. Vaknade inte helt jätteförstört trött, eftersom jg faktiskt sovit hela natten igenom. Helt okej lektioner, eftersom det bara var två av dem, och trevlig strosning på stan med Mika, och jag fick en ny bankdosa som förhoppningsvis inte hatar mig (även fast kassörskan trodde allt berodde på att jag tryckte för hårt.. HUR kan det vara logiskt att om man trycker HÅRT på bakåtknappen så blir det en nia?)


Hur som fick jag och Mika klartecken från Passagen att vi får hålla vår utställning där, och det är så episkt att jag dör. ALLA har sagt att det är  omöjligt, att vi ska söka oss någon annan stans, men vi gjorde det och nu hålls vernissagen 7 april - 10 april. Det vill säga FYRA HELA DAGAR (dessutom över en helg) hänger vårt PA på ett galleri som är uppbokat hela 2011 och 2012. Jag är jättestolt över oss. Framförallt för att vi inte gav upp.


Dessutom har min supersexiga klocka kommit, men den är hemma och väntar på mig. Jag är hemma hos Andreas och väntar på att dumma dumma LiU ska lämna tillbaka honom till mig.

.

Hur ska man lära sig att somna innan 00.00 då?

Kaka.

Nog för att jag har sockerstopp, men kolla på fina tårtor får man väl ändå göra? När jag bodde i USA såg jag jämt på program som Amazing Cakes på the Food Network, men här finns inte riktigt någon motsvarighet. Jag vet inte varför, men jag älskar att se vilka häftiga saker man kan göra med.. deg :P Så nu, när jag sitter hemma och tycker synd om mig själv och har tråkigt kan jag sitta och googla bilder på alla häftiga tårtor som finns. Kul liv? I think so :)

Hoppashoppashoppas-

Snälla låt mig slippa hostan inatt, snälla. Jag vill verkligen verkligen sova

Waiting in the weeds.


Fin pojkvän, busig katt.

Sweet stuff.

Och angående dethär sockerförbudet: Askul att vi är så många, men jag tror inte nån av er har haft det så lätt som jag har de senaste dagarna. Jag har haft cravings efter en sak: Vatten. Och tur är väl det, för när jag igår försökte mig på att äta en bit paj åkte den tur och retur. Ingen mat för helena, och absolut inga sötsaker. Dedär 3st 200grammarna som pappa kom hem med till sin sjuka stackars dotter ligger orörda, förutom den som bara var vanlig mjölkchoklad - den har mamma ätit upp. Så jag fortsätter min diet på vatten ett tag till, åtminstone tills jag kan stå upp och bete mig som en normal människa igen.

Jag avskyr att vara sjuk

unknown pages.

Det var länge sen. Jag älskar ju faktiskt att göra det, blir så spännande när man inte vet vem som haft den innan, vad han/hon tänkt när han läst samma sidor som jag gör just nu. Att låna böcker från biblan blir både personligt och opersonligt, och använda böcker har en speciell.. doft. När jag var lite läste jag hela tiden, har man inga vänner får man fantisera fram dem, och det gjorde jag genom att sluka bok efter bok - ofta läste jag 5 böcker samtidigt. Jag tycker det är dags igen, för det är så mycket mysigare att sjunka ner med en bok än att sitta framför laptopen, och framförallt när den är lånad på det gamla hederliga sättet.

Jag har lånat en av mina älsklingsböcker, Slakthus 5 av Kurt Vonnegutt, en bok som jag fick av en kompis pappa, Mr Flemons, när jag var i Florida för 5 år sedan. Han gav mig och mina kompisar skjuts efter att vår bil gått sönder, och jag satt i framsätet och kom att börja prata om liv och död och andra världskriget. Och det är precis det som Slaughterhouse Five handlar om. Jag hade hört talas om Kurt Vonnegutt förut, läst böcker som Deadeye Dick, Cats Cradle och Breakfast of Champions, och fullkomligt älskar hans flummigt djupa, men ändå sjukt lättsamma sätt att se på världen. Dagen efter kom min vän Eric Flemons, sonen till pappan som gett oss skjuts och gav mig en gammal inbunden bok som var sönderläst, alla sidor var olika långa, inte sådär jämna som de brukar vara på sidan av en bok. Jag tror jag har läst den boken åtminstone ett tjugotal gånger, och jag har kvar den i nattduksbordet ifall jag inte kan sova någon kväll.

Nu har jag lånat den på svenska, för att se om orden betyder samma sak. Någon gång kan jag försöka sammanfatta vad boken handlar om, men det tänker jag inte göra nu. Nu tänker jag dela med mig av en illustration från min engelska bok, och sedan tänker jag läsa.

God jävla morgon.


No more walks in the wood.

Åhh, jag vill ingenting annat än sova. Bara sova sova sova, glömma täppt näsa, huvudvärk och hosta. När jag blir förkyld blir jag verkligen ynklig. Jag har inte lämnat soffan på hela dagen, och har ont i ryggen because of it. Huvudpunkten på dagen var utan tvekan när far kom hem från jobbet med 3st tvåhundragrammare choklad och en Cosmopolitan som jag suttit och lusläst och drömt mig bort till. Om man ändå vore så glamourös. En riktigt kontrast mot hur jag sitter nu, håret i knut, osminkad, glasögon, urtvättad tröja som det står "Elevråd af Folkunga" på och mina pyjamasbyxor som är täckta av ugglor. Och fårskinnstofflor, älskade fårskinnstofflor. Skulle byta det mot en fräsig långklänning och killer heels vilken dag i veckan.
Nåväl, man ska väl bara glad för det man får :)

Inspiration.


I want to change the world

On the other side.

Aarrgh, så ont i huvudet! Drogad på bisolvon och panodil, jag orkar inte bli sjuk, det är så förbannat irriterande! Jag blir alltid sådär "fis"sjuk, tillräckligt sjuk för att inte orka med något, men inte tillräckligt sjuk för att stanna hemma och ligga och tycka synd om sig själv med gott samvete. Blargh.
Känner mig någorlunda som en hollywoodfru då jag gått på bio två dagar i rad, igår blev det Tron och nu är jag nyss hemkommen från The Town. Båda två var helt okej filmer, föredrar nog Tron för upplevelsen (massa blinkande ljus och häftiga ljud, jag fungerar ungefär som en skata när det gäller sånt) och the Town för handlingen. Även fast det var lite vääl mycket Bostondialekt och Ben Affleck i den, som för övrigt är en av de skådespelarna jag brukar undvika att se filmer med. Men kudos, the Town var faktiskt lite helt okej. Blev dock nedslagen av att Serena från Gossip Girl kan vara snygg även när hon ser ut som en white-trailer-trashmorsa.
Nu packar jag ihop och lägger mig och tycker synd om mig själv med dåligt samvete. Blargh.

I studied silence to learn the music, I joined the sinful to regain innocense.

Det är faktiskt bara en vecka kvar till skolan börjar idag, och jag måste erkänna min ångest. Jag vill inte riktigt att tiden ska fortsätta gå, att jag ska stå där igen med stress, krav och prestationsångest som jag faktiskt lyckats undvika under lovet. Och att veckorna ska gå, och hux flux står jag på ett (regnigt) flak i vit klänning och hurrar för slutet innan början av en ovisshet som jag absolut inte vill veta av någonsin. Och ännu mer stress, krav och prestationsångest, och då måste man ta tag i det på riktigt, utan lärae, SYV och rektorer som pushar en. Eget ansvar hette det visst.
Nu så ska jag sluta tänka i förväg, det väntar ju faktiskt massa skoj på vägen. Balkickoff, Resa (?) med Kammarkören, Balen och Studenten i sig kommer nog bli helt awesome, för det blir en hel dags fest tillsammans med världens i särklass bästa klass. Och sen får jag joina resten av mina vänner som redan gett sig ut i ovissheten, och de har ju faktiskt överlevt, så varför kommer inte jag det?
Nu ska jag bota min framtidsångest och förkylning med Star Wars, chips och pojkvän.

"How to be a 20-something."

"

"Date people who you know you'll never be able to love. See someone for three months for no other reason than because it’s winter and you want to keep warm by holding another body. Date a Republican just so you can say you dated a Republican.

Eventually all these nobodies will make you crave a somebody. Have a real relationship with someone. Go on vacations together, exchange house keys, cry in their arms after a demoralizing day at work. Think about marrying them and maybe even get engaged. Regardless of the outcome, feel proud of yourself for being able to love someone in a healthy way.

Start your twenties with a lot of friends and leave with a few good ones. What happened? People faded away into their careers and relationships. Fights were had and never resolved. Shit happens.

Think of yourself at twenty and hanging out with people who didn’t mean a thing to you. Think about writing papers, about being promiscuous, about trying new things. Think of yourself now and your face looking different and your body feeling different and how everything is just different."

 

visdomsord från någon random person ingen av oss någonsin kommer träffa


Who says I can't get stoned?

Efter många om och men lyckades jag somna igår. I soffan, med TVn på, och hostandes och snörvlandes som något patetiskt vattendjur på land. Vaknade docl mitt i natten av ett konstigt krasande ljud. Ljudet kom från soffbordet, där min katt hoppat upp mitt i natten och börjat gå lös på chipsskålen som stod på bordet. Hon åt som hon aldrig ätit förut, och slickade troligen på varenda chips i hela skålen, så det är bara att slänga. När hon var mätt (jag lyckades inte schasa bort henne, för så fort jag la mig ner hoppade hon upp igen) la hon sig till rätta bredvid mig i soffan och somnade på en sekund. Och snarkade som en lastbilschaffis med hösnuva. Så kan det gå.

Dagen efter kvällen före.

Nu kör vi här igen, jag vet inte varför jag har sån "bloggångest". Jag tror det är lite för att jag tror att om en massa folk läser så dömer de, på samma sätt som jag dömer de bloggare jag har haft oturen att fastna för. Fast varje gång jag avvecklat en blogg visar det sig att någon månad senare får jag abstinens, jag vill pilla med design, jag vill hitta på en ny header, jag vill kolla kommentarer och låtsas som att någon läser och bryr sig ^^ Så nu jävlar blir det en blogg. Och en PUBLIK sådan dessutom. Så länge jag orkar och vågar :)
Igår var det nyårsafton, och det var helt fantastiskt att jag vid 19 års ålder fick uppleva en bra nyårsafton för första gången. Jag och Andreas lagade mat, och på menyn stod:
  • Rostbiffrullar med vitlöksphiladelphia, samt laxrullar med basilikaphiladelphia
  • Örtrullad fläskfilé med hasselbackspotatis, pepparrotssås och sallad med dressing gjort på olivolja och balsamvinäger
  • Minchokladmousse
Jag vet inte riktigt hur vi gjorde det, men förbannat gott blev det. Och förbannat trevligt folk var där. Så jag är nöjd
Nu ska jag avsluta inlägget med att länka de bloggar jag fastnat för. För att komma ut en gång för alla och säga hur patetisk jag är ;)
http://www.kenzas.se
http://www.blondinbella.se
http://www.tv6.se/cimon
http://www.booksofadam.com
Jag utelämnar de privata bloggar jag läser, för risen är för stor att jag glömmer någon
Tillslut vill jag bara säga:

Inspiration.

Foto: Leonard Green - en gud bland oss människor

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0