Arsredovisning.

 

Januari var ett virrvarr av forvirring och brustna hjartan, sa jag gar direkt pa Februari med storbandsworkshops och skidresor i Romme :) Alla hjartans dag spenderades med Irina pa ett fik, med bitterlistor som traditionen sa fint kraver ;)

   

Mars innebar min forsta Afrokonsert ikladd varldens trasigaste jeans. Vi slaktade laten, men hade kul nar vi gjorde det ;) Forsta estetfesten med maskeradtema hemma hos Anna var en succe, och jag fick ocksa se hur det var att vara magsjuk i Aten.

 

I April partade jag pa L'Orient med Takida, och var med om min forsta Finlandsfarja nar Playstation korde Skandinavienturne i Sverige och Finland

   

I Maj fick jag reda pa mitt distrikt och sag fram emot ett ar i antingen Kentucky, Ohio, Tennessee, Indiana eller Michigan. Jag traffade Per och drogs in i ett virrvarr av housemusik och karlek. Fick ocksa aran att se mannen, myten, legenden Pontiak i Valla.

     

Juni innebar skolavslutning och sommar, badade i kanalen med Bigge, Klas och Jocke och sag pa konstiga tvprogram om mordarkaniner... Fick stipendium av skolan och akte till Stockholm for att traffa alla andra utbytesstudenter genom YFU. Var aven med om min forsta husvagnssemester i Gamleby.

     

Bakade fodelsedagstarta till Linnea i Juli och filosoferade i en solig tradgardsforening, sen var det Strandfestival och presspass och traffa Hoffmaestro och Blindside i Oskarshamn.

     

Augusti bestod av avsked, tarar och skratt nar jag akte till Liseberg med familjen, grat mig igenom avskedsfest efter avskedsfest innan jag lamnade allt jag haller kart och akte till USA.

 

I September borjade jag ny skola, traffade nya vanner och blev fragad till Homecoming. Var med om min forsta amerikanska sleepover, och insag att allt inte riktigt ar som i filmerna.

     

Forsta Oktober fyllde jag 17 och var med om min forsta overaskningsfest. Jag stog nagra meter fran USA's nasta president och en av varldens maktigaste man, fick uppleva min forsta skoldans - Homecoming och tog det svaraste beslutet jag nagonsin behovt ta.

  

November kom med den forsta snon och jag var melankolisk. Min forsta riktiga Halloween var over och jag hade Thanksgiving med 6 timmar i koket och black friday att se fram emot.

 

Och sa kom December, med min forsta Snow Day, Jul, Georgia och massor massor snowboarding.



Och dar har ni det! Mitt mest betydelsefulla ar hittills, betydelsefullt i den meningen att jag inte alls ar den personen jag var i tidiga Januari, ledsen, omogen och svag, utan star har idag med mer erfarenhet, mer sjalvinsikt och framfor allt mer sjalvfortroende. Kan lata lillgammalt eller tontigt, men jag har lart mig sa manga laxor och vet sa mycket mer nu an vad jag gjorde da. Jag har andrat mina prioriteringar och principer, och vet precis vad som ar viktigt har i livet och vad jag bor strava efter. Jag hoppas 2008 har varit lika givande for er som det varit for mig, och att jag under 2009 far skorda den vetskapen jag satt under det senaste aret.

Gott nytt, allihopa!

Klanning.

Sa, har kommer lite bilder pa klanningen som jag ar ABSOLUT kar i. Nagot som inte syns pa bilderna ar att den har en ganska lag rygg, och med ganska menar jag ocksa ganska, det ar inte som att den racker ner till svanken liksom. Nagot som daremot syns pa bilderna ar min BH, och sa ska det sjalvklart inte vara, har bara ingen just nu som gar att anvanda tillsammans med klanningen. MEN! fear not, jag fick tva presentkort pa Victorias Secret i julklapp, sa nagot ska nog ga att ordnas ;)

 
Ja ja, jag vet, dalig kvalitet, men jag kan ju inte ge er for mycket i forvag ;) resten kommer vid sjalva dansen :D


Idag var juldag, och den firades med med lite paketoppning och lunch/middag bestaende av kottbullar och potatis. Efter det tog vi det lite lugnt, och jag passade pa att aka och se pa bio med Charlie och hans familj. VI sag Spirit, som var valdigt valdigt bra! Mycket mer.. humorous an jag trodde, sa det var val ungefar som en liten roligare Sin City. Plus att Samuel L Jackson ar helt klockren.

Har gatt en hel del pa bio pa senaste tiden, sett Four Christmases, Yesman och Transporter 3. Samtliga var galet roliga, forutom Transporter 3 vilken var helt otroligt vardelos. Don't waste your time

Last day.

Fortfarande i Georgia, vi skulle akt for 5 timmar sen men Lisa fick en besvarlig huvudvark sa vi ar kvar.. Personligen ar jag mycket redo att aka tillbaka, men forstar att hon garna vill stanna. Far vara talmodig helt enkelt :)

Medans vi varit har har jag och tanner akt runt i Ramons SAAB Convertible, gatt pa en konsert med 12 lokala band som var sadar.. halvbra, jag har hittat en jattefin och billig klanning som jag ska ha pa nasta skoldans. Vi har ocksa haft "julafton", eftersom Ramon jobbar bade 24e och 25e sa tog vi det lite tidigare. Av Tanner fick jag en massa stickade trojor som ar jattefina, och av Ramon fick jag ett smyckesset pa halsband, armband och orhangen gjorda av svarta parlor. Ramon friade dessutom till Lisa genom att ge henne en ring for tretusen dollar som sista julklapp, sa nu ar de forlovade ocksa. Hahajaja.

Ska se nar vi kommer ivag, vi aker nagon gang idag for sure, men ingen av oss ar sarskilt sugna pa att komma fram tidig morgon igen.

Augusta, Georgia.

Det ar runt 25 grader varmt, otroligt fuktigt och kanns inte alls som jul. Visst, det ar julbelysning pa vart och vartannat hus med WTF!? gick runt i linne och jeans idag och fros inte alls. Pa ett satt ar det valdigt skont, jag hatar att frysa och jag hatar att vara jattevarm, sa egentligen ar det perfekt. Men inte jul.

BIlresan var.. plagsam. Jag ar fortfarande sjuk och forsokte sova igenom de 15+ timmarna vi spenderade i bilen. Lisa och Tanner turades om att kora, och vi akte igenom nagra ratt intressanta platser som Cincinatti och the Smokey Mountains. Kom fram klockan 06.30 (vi akte strax efter 13) och dackade ratt fort. Jag sov till klockan 14 nar jag blev brutalt vackt av Tanner. Vi duschade, at lite lunch och gav ossut och traskade runt i lite down town innan vi at pa ett Grekiskt/Italienskt stalle. Maten var.. inte bra, men det var ett gulligt stalle, valdigt 50-talsinspirerat med sma jukeboxes i varje booth.

Nu ar klockan snart 21 och jag ar vansinnigt trott.. blir en tidig sanggang for moi. Imorgon hoppas jag pa lite shopping!

Weather.

So here's the deal: Jag ar sjuk som en hund. Ni sag dagens schema i forra inlagget, och jag pallar inte ens aka till skolan. Resultat - Lisa anmaler bade mig och Tanner sjuka, sa vi kan aka tidigt och komma fram till Georgia tidigare = missa den stora snostormen som ar pavag hit. Lat mig demonstrera:


Det stora, isblaa omradet ar.. ja, ni gissade ratt - sno, is, slask, regn, storm. Detta stora omrade ror sig i pilens riktning, och den grona staten ar dar jag bor nu. Med andra ord, senast fredag kommer Michigan vara en isglass.
Det lite svagt orange omradet = sol, varme, runt 20 grader varmt och den kraftigt orange staten ar Georgia, dit vi aker idag.

Nu vet ni! Vet fortfarande inte om datorn aker med eller inte.. men det lar val markas. Puss!

Schtress..

Just nu sitter jag, stressad som inget annat, och forsoker komma ikapp med alla laxor och uppgifter jag har dragit pa mig. Missar man en dag i skolan har ar man kord for en vecka framat, plus att jag inte kommer vara har pa fredag och far darfor ta fredagens prov imorgon. Resultat:
Communicationsprov
Communicationslaxa
Governmentprov
GovernmentQuiz
2 governmentlaxor
Englishlaxa (dikt)
2 kapitel jag maste gora klart i Us History
Allt detta till imorgon. Plus att idag hade jag ett prov pa 80 vocabulary words (med ord som demure, insipid, ostracize, bacchalanian.. you get the point) samt ett governmentquiz.

Daremot fick jag tid att gora klart all julshopping samt sla in alla paket som ska med ner till Georgia nar vi aker imorgon. FUnderar fortfarande pa om datorn ska med eller inte, vore ju kul att kunna ladda iPoden pa den 14 timmar langa resan ner - eftersom den bara har 8 timmars batteritid... Hm. Laddar iallafall upp med en galet massa bocker!

MEN mitt i all denna stress tar jag mig tid att gora en sandar fiffig "shuffletest" som jag snodde fran Linnea. here goes:

1. Hur mår du idag?
This is your life
2. Hur kommer dagen (idag) att vara/varit?
Coming around again
3. Vad var det första du tänkte när du vaknade ?
A daisy in december
4. vad är det sista du kommer tänka på idag innan du somnar?
Lovers dream
5. vad skulle dina vänner ge dig för namn om dom fick välja åt dig?
A crow left of the Murder
6. Hur är det med kärleken?
Sweet home Alabama
7. Vilken låt passar bäst in på den du håller kär?
Nostalgia Locomotive
8. Hur mår dina vänner?
in the death cell (uh oh :S)
9. tycker dina vänner om dig?
Ragnar (oops ;D)
10. Hur ser folk dig som?
Mr Clean
11. Spanar folk in dig?
so this is love
12. CENSUR
Down in the past
13. CENSUR
may it be
14. kommer du alltid bo kvar i Sverige?
Ingen kan alska som vi
15. Hur kommer du dö?
atrophy (Atrophy is the partial or complete
wasting away of a part of the body)
16. Vad skulle du heta om du var född i framtiden?
Red Elephant

17. Vilken är din oturs låt?
Celestial QandA
18. Vilken är din tur låt?
Nobodys listening
19. Vilken låt beskriver ditt utseende mest?
I'm in the band
20. Vilken låt beskriver din personlighet mest?
Las palabras de amor (the words of Love)
21. Hur är det med ditt liv?
in the lap of the Gods
22. Hur kunde det vart i ditt liv om du hade valt andra vägar?
Untitled
23. Vad ska ditt första barn heta?
Lucifer Sam

24. Hur kommer ditt liv bli?
Teen line
25. Vilken låt stämmer mest in på dina föräldrar?
Quando Quando Quando
26. Hur kommer varen bli ?
Act

27. Finns det någon som är hemligt kär i dig?
Superman (hahahahah!)

28. Kysser du bra?
Where angels fell (himmelskt bra alltsa ;D)
29. Mår din kropp bra?
Pardon Me
30. CENSUR
Fonkadeena
31. Hur skulle du beskriva den du gillar
In the air of truth
32. Vad känner du för honom?
Honan Agda (hahahahah!)
33. Kommer ni spendera era liv tillsammans?
Stellar (=heavenly, exceptional)
34. Hur går det i skolan?
Dear Friends

35. Har du varit otrogen?
Hall kaften Orkestern

Happy Birthday.



Grattis alskade mamma <3

   

Sick.

Tja, forr eller senare skulle det val bli min tur ocksa :P Var galet hangig i skolan igar, slapade bokstavligt talat fotterna efter mig. Nar jag kom hem la jag mig ner ett tag innan jag borjade med mina 10000 laxor som jag ville fa klart innan Heroes borjade. Huvudet kandes som ett bowlingklot och halsen brande, sa Lisa foreslog att jag skulle ta en NyQuil innan heroes borjade. Sagt och gjort, men efter en halvtimme av heroes borjade jag fa svart att folja med i vad som hande. Akte in och ut ur somn och allting snurrade, sa jag la mig ner men det blev inte battre.Hardade hela programmet, men nar jag reste pa mig for att ga upp till mitt rum borjade det pa riktigt. Hela rummet snurrade, jag hade ingen kontroll over varken hjarna eller kropp, sluddrade nar jag pratade och kunde knappt halla ogonen oppna. Jag stapplade sa fort jag kunde upp till sangen och dackade direkt.

Senare lasta jag att NyQuil var en forkylningsmedecin som "contains sedating antihistamines and/or hypnotics" och jag hade helt enkelt milt drogat mig sjalv. Hade varit kul att veta innan :P

Hursomhelst holl inte den djupa somnen sa lange, vaknade runt 01 och spydde ett antal ganger innan jag kunde somna om.

No school for me today :P

One week.

Nu ar det bara en skolvecka kvar till jullov. Sjalvklart ar det den mest jobbiga veckan pa hela terminen, men man far ju pusta ut iallafall. Och arligt talat ar det inte sa farligt.. Har ett prov eller tva, nagot foredrag och nagra inlamninsarbeten - men det ska vi nog klara av :) Det som ar mest stressigt ar att kopa julklappar :S

Idag tog jag en laaangsam start pa dagen. FIxade lite havregrynsgrot till mig, sedan satte jag mig i sangen och at och tyckte synd om min hals som gor jatteont. Helgen har varit jattelyckad, med en Julfest i fredags och sedan sa gjorde jag dreads pa min kompis Boyd i lordags och en liten bit av sondagen - efter att jag hjalpt Tanner och nagra av hans kompisar med en film de gor for sin engelskklass. Har inte varit i huset sa mycket, och nar jag har varit det har jag mest sovit, sa forlat till alla de som saknat mig pa MSN, Facebook och Gmailen - vi far ta igen det pa jullovet :)

Ska kla pa mig och ga ut till bussen snart, det blaser GALET mycket, sa jag ska se till att dra pa manga lager. Hoppas alla har det bra darhemma, saknar er sa mycket sa mycket. Dromde faktiskt att jag var i Linkoping haromnatten, jag och hela Charlies familj hade akt dit och det var festival pa Stangebrofaltet dar jag traffade er alla <3 Blev jatteledsen nar jag vaknade, for drommen var sa verklig. Jaja, har kommer ett musiktips to help you through the day :)

Just hold me by Maria Mena

Fargade linser..

Alla har val lekt med tanken, sjalv har jag lange undrat hur jag skulle fora mig i blaa ogon. Som sagt, funderat har jag, men alltid kommit fram till att det ar alldeles for dyrt! MEN vad hittar jag da, om inte att http://www.fargadelinser.com delar ut gratis fargade linser om man lankar till dem i sin blogg, och om man bloggat i mer an tva manader. Lat helt sjukt tycker jag, och darfor ska jag prova det! Upp till bevis, fargade linser!

En riktigt uppdatering kommer snart :)

Tapas, Hockey and Hotel.

This post will be partly in english, so those lovely chefs from San Chez can understand if they decide to stop by ;)

The plan for saturday was to go snowboarding for some intense hourse, get home and get cleaned up, go to dinner and then to a hockey game (griffins vs bulldogs). I was really excited to go to Canonsburg.. 'til me and Tanner actually hit the slopes. The snow was sticky, it snowed heavily and the lines were INSANE! To top it all off we ended up riding with a VERY ignorant man in the chair lift (he tried to convince me that Sweden was next to Hawaii...) so we didn't really stay for that long.

However, we did go out to eat, and after desparately trying to find a parking spot Lisa and Ramon dropped me and Tanner off at San Chez so we could grab seats. The place was packed. We ended up sitting at the bar right in front of the kitchen, watching the chefs in action. This turned out to be a great idea; not only were the chefs super nice, we also had the benefit of watching what they cooked and if something looked good we simply asked to have some! We ended up eating everything from fried balls of rice to beef tenderloin, with literally everything in between. And it was delicious. The cherry on top was the creme brulee and a chocolate/raspberry cake for dessert. Wonderful.

   

We left the restaurant to go to the hockey game, and take our really good seats Lisa had got us. The game was.. interesting. I have to say that Swedish hockey is probably a little more exciting, I mean, the entire stadion was pretty much quiet all the time except for when somebody scored or when there was a fight. And the fights were ridiculous too, they just circled eachother for a couple of minutes before they actually launched and the referees just stood watching. Weird. But between periods I'd say americans win.. what other country would shoot hot dogs out in the audience or play human hockey puck?

     

To top off our rockstar quality, we decided to make use of Ramons free hotel room he got with his plane ticket, so we spent the night at the Holiday In with plans of a nice continental breakfast in the morning, along with a swim in the pool. Of course, we overslept the alarm so we missed the pool and the continental breakfast cost extra. Still fun though :)


Update.

Vet att jag har varit lite seg med uppdatering ett tag nu, men faktum ar att det var ratt tufft att borja skolan igen efter ett sa avslappnande lov. Plus att jag av nagon outgrundlig anledning har borjat fa sjukt ont i rygg och nacke, sa jag har val lite mindre ord an vanligt.

Nagonting jag daremot vill beratta ar vad jag var med om i Sondags nar jag foljde med Lisa till en African American Kyrka. Det var en 2 timmar lang gudstjanst som inneholl allt fran folk som talade i tungor till rappande praster. No joke. Det var troligtvis den mest intressant gudstjanst jag varit med om! Folk skrek, dansade, sjong fran hela sitt hjarta och det var action non stop hela vagen genom. Dar inne var jag en minoritet, jag var en av kanske 5 andra vita bland hundratals svarta., och jag kande mig sa otroligt stel bland dem som dansade runt och sjong for fulla lungor medans jag stog med munnen halvoppen. Bilder och filmer kanske kommer senare ^^

I ovrigt masrte jag bara uttrycka hur glad jag blir nar folk kommenterar, "gammal" som ung :) Alltid kul att se vilka som faktiskt laser, och att fa feedback ar ju alltid trevligt. Mer sant!

Snow day.

Det snoade for mycket idag


sa vi behovde inte ga till skolan :D


RSS 2.0