Thanksgiving.

Okej, dags for en lang en:

Thanksgiving = firandet av att indianerna gav amerikanerna popcorn (quote: Johan Petersson), och darfor kompenserar man genom att ata ALLT annat utom just popcorn (okej, majs da). Detta resulterade i att jag och Lisa akte och handlade matvaror pa onsdagen klockan 12.00 och kom hem med allt runt 16.00. Vi packade upp allt och at middag, nu narmade sig klockan runt 18.30 och vi borjade laga mat. Och vi lagade mat. Och lagade mat. Och lagade mat. Non stop, hela kvallen, klockan 01.30 stupade jag i sang - och allt var inte klart an! Vi gjorde saser, stuffing, dressing, stuffed mushrooms, crab dip, pajer, fig cake, crackers.. fan och hans moster helt enkelt!


Det var inte bara jag som var trott inpa smatimmarna.


Torsdag morgon var det bara upp och pa't igen, denhar gangen var det mest fokus pa kalkonen (huvudmalet), vilket innebar lite mysig kalkonmassage.

       

Det var framat eftermiddagen som allt borjade falla pa plats och bli klart, och nar gasterna kommit festade vi pa ostbricka, hemmagjorda crackers, crab dip och stuffed mushrooms.
Huvudratten var kalkon, yam & banana casserole, asparagus casserole, cranberry relish, spicy cranberry relish, stuffing e.t.c.. Till efterratt var det pumpkin pie och fig preserve cake!

         

Nar kvallen led mot sitt slut trodde jag hela dethar med thanksgiving var over, men icke! Fick reda pa att jag skulle upp klockan 05.00 dagen darpa for att.. shoppa? Dagen efter thanksgiving kallas Black Friday, och alla affarer oppnar svintidigt och har galet billiga priser pa utvalda produkter. Folk TALTAR utanfor affarer for att fa just dendar billiga TVn, eller dockan som lillasyster vill ha. Hade inget direkt mal, utan vandrade mest rund med mitt lilla trotta gang.

Nar "shoppingen" var klar akte vi och fick i oss lite frukost i form av havregrynsgrot, och sen var det dags att ta igen lite somn. Jag sov bara nagon timme, och satt sedan och pratade med Charlies pappa i ytterligare nagon timme innan jag vackte resten. Sen vet jag arligt inte vart dagen tog vagen, vet bara att jag kom hem vid midnatt fredag natt och ar i skrivande stund trott som ett as, sa det ar nog dags att slacka lampan och slappa tangentbordet.

Krispy Creme.

Idag akte vi en liten svang pa nagra araenden (bl a ett stopp i en bokaffar for lite julklappsshopping), och vi fastnade ocksa for en riktig american experience: donuts. Vi stannade pa Krispy Creme donuts, och istallet for att kopa en var kopte vi ETT DUSSIN donuts (vi var fyra) som vi festade pa.

       

nar vi kommit hem fran denna kulinariska upplevelse borjade jag och Lee laga mat som var tankt till kvallen, men istallet blir lunch imorgon. Riktigt amerikansk stew med cole slaw och cornbread har jag att se fram emot!

Thanksgiving.

Idag ar det mandag och jag har inte varit i skolan. HAHA! Lilla jag har namligen lov!

Aven fast bade idag och igar bestog av mestadels stadning (ja, det tog seriost tva dagar att stada huset sa rent ar det) sa fick jag mig lite kul ocksa. Igar var det movieparty @ Charlies och det var film, Guitar Hero och kladdkaka hela natten lang. La oss sa sent att jag sov over alarmet jag satt imorse, PLUS att det gick i snigelfart att skjutsa hem mig eftresom det under morgonen snoat runt 5cm och var snorhalt (inga dubbdack har inte). Hursomhelst hade jag en fantastiskt kul natt!

Snart kommer Lisas mamma (tanners mormor) med man hit (darav den intensiva stadningen..) och de ska bo har over Thanksgiving. Om jag fattat ratt sa ar Thanksgiving = mat, sa jag ska forsoka kora 50-50 mellan koket och gymmet under veckan, far se hur det blir med den saken...

Nu ska jag forsoka andas ut innan de kommer hit, ciao!

Slushie.

Okej, idag var Dagen D. Jag och Tanner drog pa oss full snowboardutrustning och akte ut till Canonsburg som ligger typ 15 minuter med bil fran dar vi bor. Jag var lite halvradd eftersom det inte lag sno pa marken nagonstans, men hemsidan sa att atminstone tva backar var oppna. Och sa var det. Kanoner spottade ut konstsno, och aven fast det kandes som att aka pa en Slushie sa var det kul att fa prova den nya utrustningen! Gled sa fint genom den tunga blotsnon sa. Vi akte intensivt i ungefar 2 timmar innan mina vantar liknade blota disktrasor och vi akte hem.

   

Quarantine.

Quarantine ar en mycket laskig film.

Igar var en minst sagt bra dag :) Fick mig lite shopping, lite film och lite allmant socialt umgange. Vi var Evan, Josh, Charlie, Charlie, Teryima, Liz, Shane, Melissa, Kenny, Salty, Boyd, Taylor, Kate och Jag, och kvallen avslutades med en bonfire hemma hos Liz (hennes foraldrar var minst sagt forvanade nar vi fragade om vi fick gora upp en eld utomhus nar det var -4 grader och frost pa marken).



Var rejalt trott nar jag kom hem vid midnatt, och somnade i sangen med laptopen pa magen. Men det gor inget for nu har jag LOV I EN VECKA!

Jag maste erkanna att jag ar inte lika glad att det ar lov som jag hade varit i Sverige. Vet inte riktigt hur mitt lov kommer se ut, och det kommer vara trakigt att inte traffa alla de som man alltid traffar i skolan men inte riktigt ar sa bra van med att man kan umgas med utanfor (alla vet vad jag pratar om, don't act like you don't). Samtidigt ska det bli kul att se vad Thanksgiving ar - och om Canonsburg oppnar sa blir det en Snowboardfylld vecka!

Btw, Lisas van Rashid ar har och han ar hur skon som helst. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva honom, men han ror om saker harhemma litegrann ^^

Hockey.

Igar var sasongens forsta hockeymatch, och jag var supertaggad att ga och se pa en sport jag faktiskt forstar mig pa! Jag och Tanner hade stadat hela tiden sen vi kom hem fran skolan, sa det skulle bli skont att ta det lugnt och ha kul, och det var faktiskt riktigt skoj! Laktarna var fulla (bilden ar tagen innan folket kom) och det slogs pa trummor och skreks ramsor. Precis nar tredje perioden skulle borja ledde vi med 6-1, och motstandarlaget la sig sa det blev inte ens nagon tredje period! Kan val inte pasta att spelet var sa hogklassigt, men det var kul anda :)

 

I love you.

Presenten var en succe!

Har tankt pa en del saker pa sista tiden som jag tycker ar valdigt konstigt med dethar landet:

Folk ar livradda for forkylningar. No joke, det ar dagligen reklam pa tv for nagon mirakelkur eller vaccin mot en vanlig sketen forkylning. OCH om det gar maginfluensa eller liknande pa skolan sa STANGS DEN NER. Karantan. Hur sjukt ar inte det?

Var och varannan person gar runt med handdesinfektionmedel. Med andra ord: var och varannan manniska har bakterieskrack.

En kille vid namn Soleil i min klass fick nasblod haromdagen och gick for att slanga sitt blodiga papper i papperskorgen. Lararen fick spel och harjade: "That, young man, is a BIOHAZARD!" och han var tvungen att ga ner till kallaren och slanga det i ett rum speciellt avsett for "hazardous waste". Sjukt? ja.

Ungdomar/barn tas mycket mindre pa allvar har an i sverige. De forvantas att fora sig och tanka som en vuxen, men blir knappast behandlad sa. Har kompisar som far "time outs" (sta i skamvran), far mobiltelefon ifrantagen, far utegangsforbud for de mest lojliga saker. Det ar en MARDROM att fa nagot forverkligat har om man ar under 25.

SA. Nu har jag bloggat istallet for att plugga, smart Helena ^^
Ville bara avsluta med att saga hur mycket jag alskar er darhemma :) Var arlig och ta at er de som fortjanar <3


Fodelsedagar.

De kommer visst tatt sahar ars! Igar var det runt 6 stycken som jag fick notis om pa Facebook, grattis till alla som kanner sig traffade! (och kanske ett litet speciellt grattis till David ;D)

Idag ar det Charlies mamma MaryAnne's fodelsedag, sa gardagen spenderades genom att fixa iordning en present till henne. Slutade med att Charlie kopte en traram som han karvade in "Happy Birthday Mom" i, och sedan satte vi ett av mina foton i ramen och slog in. Voila! Ikvall ska jag folja med pa fodelsedagsmiddag, vet inte riktigt var an.

Nu ar det brattom till bussen, puss!


Snow.

Det snoar ute nu. Stora vita flingor, temperaturen ligger pa nollan och jag har precis atit vafflor med maple syrup till frukost. Hela huset doftar av stekos och Tanner spelar julmusik pa nedervaningen. Far julstamning i fortid harborta, hela staden ar redan dekorerad med grankvistar och roda band, men stamningen dampas lite nar jag inser att detta blir min forsta jul utan familjen. Utan att vakna till pappas julskiva som spelas varje morgon, utan jullunchen med mommof och utan mormors knack. Utan Kalle Anka, utan paketoppning och att ata grot aven fast man verkligen VERKLIGEN inte orkar mer. Jag ar inte ledsen, mer melankolisk och jag antar att jag har lite hemlangtan. Inte pa sa satt att jag vill aka hem, utan mer.. onskar att jag kunde ta med allt jag saknar hit.

Breakfast Club.

Trodde inte att fredagen skulle bringa nagra som helst roligheter, men fick tillfragan om att ta lite bilder pa skolpjasen the Breakfast Club som spelades andra natten i rad. Gick pa den i torsdags ocksa, sa jag fick ga in gratis och bara sitta langst fram och ta bilder. Det var nice :)

Efterat hade jag planerat att aka hem och det gjorde jag ocksa, men inte ensam. Liz, Anya och Mike foljde med och vi spenderade natten med att sitta i kallaren och se pa the Amityville Horror (jag sag den for tredje gangen, jag blir LIKA SJUKT RADD varje gang).

Resten av helgen blir lugn, tror jag, har inte gjort upp nagra planer annat an med Lisa och Tanner som just nu inte ar hemma. Tanke forsoka stada klart huset innan de kommer hem, sa jag far nog skynda mig pa ^^


Seg.

Tar en slow morgon, suttit i sangen sen klockan ringde kvart i 6, brukar vanligtvis vara pa fotter strax darefter. Orkar inte riktigt ta tag i migsjalv. "the Plague" gar pa skolan, antar att det ar samma sak som maginfluense men har fatt smeknamnet Pesten eftersom den sprids som en lopeld. I princip spyr man som en galning, sover i 24 timmar i strack och mar sen prima! Tanner har kant sig lite krasslig, och jag med, sa hoppas det inte utvecklas hela vagen.

Igar var vi och sag pa skolpjasen the Breakfast Club. Det var riktigt imponerande, alla gjorde ett bra jobb (och jag fick 20p extra credit i Communications bara for att jag var dar och kollade. YES!) och visst var det kul att se skolans "Jock" pussa den svarthariga, gotiska tjejen. Kul kvall!

Fredag, Lordag, Sondag har jag inga planer och det blir nog att stanna i huset hela helgen.

For ovrigt sa ar jag NAGOT tjurig pa det lokala postkontoret som stanger klockan halv 3 pa vardagar (jag slutar klockan halv 3) sa jag har fortfarande inte kunnat skicka ivag de viktiga paket som nu sitter pa mitt golv. Ska forsoka fixa det i helgen. Den som vantar pa nagot gott..?

haha!

Ledsen att gora er besvikna, men Honor Roll Breakfast + behovde vara i skolan en timme tidigare (dvs 07), jag fick en munk, jag fick ett glas appeljuice. That's it, folks :)


bloggpaus?

Haha, jag ar en san trendfoljare.

Skamt asido finns inte mycket att skriva just nu, det ar en del saker som kanns jobbigt och jag kanner mig likgiltig infor mycket. Kontakt med Sverige blir extra jobbigt, for steget till hemlangtan ar sa mycket narmare nar allt inte ar perfekt.

Men jag alskar och saknar er alla sa mycket.


Helg.

Denhar helgen har varit precis som den ska vara :) Fick en liten "girls night out" med Tricia i fredags, vi shoppade loss pa gallerian och akte sen till Olive Garden och at jattegod middag och blev uppvaktade av servitorer :D Sen akte vi till mitt hus och satt och snackade skit i nagra timmar innan hon var tvungen att aka hem

Igar (lordag) blev jag och tanner vakta tidigt for att se pa snon som foll (...), det gav oss bada julkanslor sa vi spelade jullatar resten av morgonen medans vi stadade och jag gjorde klart alla laxor. Runt 1 blev jag upphamtad av Charlie, som jag sedan spenderade hela dagen med och kom hem strax innan midnatt! Dagen involverade kinamat, skrackfilmen Quarantine (defenitivt sevard!), kringlor, lemonad och pizza.

Idag ska jag ta en lugn sondag hade jag tankt, har redan spenderat de senaste 2 timmarna i sangen med datorn pa magen. Har ett prov att plugga till, sa kanske slanger ett oga eller tva pa det ocksa. FOrhoppningsvis hittar jag sjalvdisciplin nog att kora nagon timme pa lopbandet, men tveksamt om det kommer handa ;)

Vill avsluta med en STOR KRAM pa fars dag till min lilla pappa darhemma :)

Tricia.



Tricia - Snygg amerikan som flortar lika smidigt som en flodhast
Arion - Varldens bogigaste fransos som flydde Paris for sin pojkvan i Michigan
Helena - Svensk som latsas vara kultiverad genom att saga "vad heter du?" pa knagglig franska

ett recept for en underbar vanskap! ;)

Inaktiv.

Vet att det har varit lite torrt med inlagg i bloggen och det har manga anledningar som jag inte direkt kan ta upp just nu, men kort sagt sa har jag mycket att tanka pa :)

Men i korthet kan jag ju saga att vi har haft underbart host/sommarvader (i NOVEMBER!) pa over 20 grader de sista dagarna, men idag slutar den turen. Ska bli regn och kallt, och det vantas sno pa sondag. Vi hade hagel for nagon vecka sen, det vaxlar ratt friskt! Men med mina tva supersnygga tjocktrojor som mamma och pappa skickade hemifran ar jag redo for vilket vader som helst!

Det ar fortfarande valyra harborta, man hamnar i heta diskutioner var och varannan dag och jag maste erkanna att jag kan bli ratt till mig ibland. Det gar bara inte att halla tyst nar nagon pastar att Obama bara vann for att han ar svart! Jag sager det nu en gang for alla: lika manga rostade pa Obama for att han ar svart som rostade pa McCain for att han inte ar det!

En grej som jag tankt pa som ar valdigt konstigt med skolsystemet har ar att man RUSAR genom kapitlen. Genomgang mandag, aktivitet tisdag, Quiz onsdag, review torsdag och prov fredag i princip. Det ar inte alls ovanligt att fa laxor fran en dag till en annan - i flera amnen samtidigt! Sa planer for kvallar o.s.v. far goras om man inte har nagra laxor alternativt om man gor klart laxorna forst. Och den fiffiga regeln vi ar pa Folkunga med max 3 prov i veckan? Glom den, har haft prov varje dag i veckan en gang. DET ni!

Har fatt inbjudningar fran tva Colleges att ga pa rundvandring, en 11 november och en 21 november. Vill helst ga pa den den 11 november, men har ingen som kan skjutsa mig dit just da sa det verkar inte som det kommer handa. Men jag haller tummarna fortfarande :)

Nu kommer snart min buss och jag ska kla pa mig. Frukta icke, jag kommer bli mer aktiv sa fort jag far tankarna pa ratt spar igen! Tills dess: massor pussar och kramar fran mig!

YES we can.



"This election had many firsts and many stories that will be told for generations. But one that's on my mind tonight's about a woman who cast her ballot in Atlanta. She's a lot like the millions of others who stood in line to make their voice heard in this election except for one thing: Ann Nixon Cooper is 106 years old.


She was born just a generation past slavery; a time when there were no cars on the road or planes in the sky; when someone like her couldn't vote for two reasons - because she was a woman and because of the color of her skin.

And tonight, I think about all that she's seen throughout her century in America - the heartache and the hope; the struggle and the progress; the times we were told that we can't, and the people who pressed on with that American creed: Yes we can.


At a time when women's voices were silenced and their hopes dismissed, she lived to see them stand up and speak out and reach for the ballot. Yes we can.


When there was despair in the dust bowl and depression across the land, she saw a nation conquer fear itself with a New Deal, new jobs, a new sense of common purpose. Yes we can.

When the bombs fell on our harbor and tyranny threatened the world, she was there to witness a generation rise to greatness and a democracy was saved. Yes we can.


She was there for the buses in Montgomery, the hoses in Birmingham, a bridge in Selma, and a preacher from Atlanta who told a people that "We Shall Overcome." Yes we can.


A man touched down on the moon, a wall came down in Berlin, a world was connected by our own science and imagination.

And this year, in this election, she touched her finger to a screen, and cast her vote, because after 106 years in America, through the best of times and the darkest of hours, she knows how America can change.

Yes we can.

America, we have come so far. We have seen so much. But there is so much more to do. So tonight, let us ask ourselves - if our children should live to see the next century; if my daughters should be so lucky to live as long as Ann Nixon Cooper, what change will they see?

What progress will we have made?


This is our chance to answer that call. This is our moment.

This is our time, to put our people back to work and open doors of opportunity for our kids; to restore prosperity and promote the cause of peace; to reclaim the American dream and reaffirm that fundamental truth, that, out of many, we are one; that while we breathe, we hope. And where we are met with cynicism and doubts and those who tell us that we can't, we will respond with that timeless creed that sums up the spirit of a people: Yes, we can.

Thank you. God bless you. And may God bless the United States of America."

~President-Elect Barack Obama
November 4, 2008





Election Day.


Halloween.

Nu ar det sondag morgon och jag ligger i soffan framfor TVn, dar jag ocksa spenderat natten. Somnade pa nagot mystiskt satt medans jag och tanner sag pa family guy, och sen blev jag konstigt nog kvar har med tva pasar halloweengodis a la 3 kg styck. Helgen har varit minst sagt bra. Borjade i fredags med the Dark side of Oz, trick or treating och sen scary movie night @ Charlies. EN superkul kvall/natt med laskiga kostymer, mycket roligt folk och allmant kul! Igar kvall akte jag och tanner hem till hans kompis Jared som hade en STOR halloweenfest hos sig. Den var nog mest tankt for sma barn, men vi ungdomar hittade satt att roa oss pa ocksa ;) Nu ska jag se vad det blir av sondagen... Hoppas ni alla har det bra!

EDIT: Fick fart pa sakerna och jag och Tanner akte pa en liten utflykt till Guitar Center. Tog med mig basen denhar gangen, for att faktiskt PEKA pa delarna jag behover. Slapade in caset, men hade knappt stigit innanfor dorrarna innan 2 killar som jobbade dar befriade mig fran bordan och smallde upp hardcaset pa disken. Sen nar jag oppnade det kom ytterligare 3 killar som ville "hjalpa till", haha. It's a womans world ;) Jag ska inte ljuga, kandes bra att ha hela armadan med Guitar Center killar dar, bara for att hjalpa mig med att bestalla lite delar ;D Hursomhelst lovade George (den enda som faktiskt kunde hjalpa mig eftersom han hade hand om basdelar o.s.v.) att ringa nar delarna kommit in,  men det skulle ta en vecka eller tva...
Sen drog jag och Tanner till gallerian for lite presentshopping, och sen vidare till filmen Tropic Thunder pa bio som var riktigt kul!

RSS 2.0