Skitdag.

Idag har varit en skitdag, rakt igenom. En san dar dag man bara onskade att man aldrig gatt ur sangen.

Dagen borjade med att jag vaknde, peppad satan infor shoppingen som vantade. Akte ivag till gallerian och borjade ogonshoppa. Stovlarna, en tjocktroja och en vaska hann jag hitta innan jag gick till en uttagsautomat for att mitt kort slutat fungera i alla affarer. Och apparaten tar inte kortet. Testar om och om igen, det star att automaten ska ta den sortens kort men nix, inget alls. Nahapp. Lisa ringer och sager att det blev andrade planer, och att hon tankte ga med oss istallet for med Chewbacca. Vi mots upp, jag redan mattligt tjurig over att jag inte har nagon tillgang till pengar alls, och aker runt till alla banker i omradet och testar kortet. Inget. Vardelost.

Lisa berattar att anledningen till att hon inte skulle ga med Chewbacca var att han pa morgonen bjudit henne pa kaffe, satt sig ner och sedan helt enkelt sagt att han inte kande nagot langre. Att han inte sag nagon framtid for de tva.. Sa hon korde honom till hotellet, och dar far han vara tills imorrn nar han aker hem.

Den fantastiska indiska maten som skulle blivit ikvall blev till en stor, ostig pizza fran Sam's som nu bara vantar pa att bli trostaten. Val hemma passade jag pa att ta ut lite aggressioner pa skidmaskinen som mot alla odds gick riktigt bra. Nar jag senare gick upp for att stranga om min bas som jag hade av en strang pa harom veckan insag jag at en liten metallsak som holls pa plats av strangen hade trillat bort, och jag dammsog upp den i torsdags innan Chewbacca kom hit. Med andra ord kravs en tripp till Guitar Center snarast om jag vill kunna spela bas, MEN jag har inget kort att betala for den lilla metallgrejen m edsa jag far vanta tills jag har det. Och det verkar droja.

Sa, nu borjar skolan pa tisdag och jag har ingen skolvaska eller kalender eller kollegieblock. Det enda positiva var val att vi fick ett simkort till mobilen som faktiskt passade i min Samsung, och att vi fick det gratis. Att det bara ar 10 minuter pa det an sa lange ar en annan sak, for vi kan inte ladda det eftersom de inte vill acceptera mitt kort.

KUL?!

Jetski.

I formiddags akte jag, Tanner, Lisa och Chewbacca till en "damm" lite langre norrut i Michigan (dammen var i sjalva verket hur stor som helst, men.. this is America) och vi hade i deras jetskis som vi sedan blaste runt pa, jag och tanner pa en och Lisa och Chewbacca pa en. Det visade sig att Tanner visst hade akt pa dessa X antal ganger i sitt liv och han korde som en galning, sladdade runt och gjorde "donuts" (man aker runt runt i en sa liten cirkel som mojligt for att gora en virvel i vattnet och halvt dranka den som sitter bakom) och vi trillade tilloch med i en gang. Men solen sken, det var jattevarmt i bade luft och vatten aven fast mina lappar fick en fin nyans av blatt efter 4 timmar i vattnet.

     


Vi stannade till vid en krog som hade brygga i vattnet och at lite plain american food (hamburgare och wraps) innan vi fortsatte.

   

Sen akte vi hem, med malet att aka och se Batman pa en iMax-studio. Har inte riktigt forstatt vad iMax innebar, men jag tror att det ar en JATTEJATTEJATTEJATTESTOR duk dar filmen visas valdigt hogupplost, men jag rapporterar fakta senare.
Ciao!

Obama 2008.

Igar kvall satt jag, Lisa och hennes pojkvan vars namn jag inte kan stava sa jag kallar honom Chewbacca framfor deras stora TV och sag pa nar presidentkandidat Barack Obana holl sitt tal. Bara nagra dagar efter att jag kommit hit fick Lisa mig att se hans premiertal fran 2004 som gjorde honom kand och som troligen var det starkaste talet jag nagonsin hort. Talet igar var inte pa samma niva, men han lyckades anda ge bade mig och resten av amerika gashud bade en och tva ganger. Det ar helt sanslost vilken talare, och den som inte fallar pladask for hans argument och loften maste vara nagon gammal avdankad politiker vid namn McCain. Jag ar inte sa insatt i det har valet maste jag erkanna, men jag forsoker halla ogon och oron oppna for att forsta, och sa vitt jag vet sa tycker McCain att dagens amerika fungerar precis som det ska; dar bara en lyckligt lottad rik overklassminoritet har healthcare och resten har inte rad (Lisa berattade att hon betalade $350 per manad bara for att TANNER ska ha forsakring. Hur mycket hon betalade for sig sjalv berattade hon inte...) och dar de flesta utbildningssystem ar alldeles for dyra for att nagon annan an samma overklassminoritet ska ha rad med den. Eller dar deras militar utkampar ett krig mot tva vitt skilda lander samtidigt, bara for att deras ledare ar for stolt for att erkanna att han har fel. Och dar samma militarer som senare atervander hem inte far hjalp med den psykiska och fysiska vard de behover.

Nu har jag gatt lite political on your asses, men jag vet inte. Blev lite rord igar antar jag. Resten av varlden verkar se amerika som ett rikt valfardsland enbart, men nar man ar har far man hora vad folk pratar om nar de mots. Det ar inte vadret, det ar alla jobb som blir skeppade utomlands och lamnar amerikaner arbetslosa. Just nu i Michigan, precis dar jag bor har nyligen hundratals mobel- och bilfabriker lagts ner och lamnat tusentals anstallda utan arbete samtidigt som oljepriserna har gatt upp. Visserligen ar de priserna ungefar bara en tredjedel av vad vi betalar i Sverige, men amerikanerna ar inte vana. Plus att det snart sveper in en orkan over ett redan hart drabbat omrade. Timing?




Naval: Idag ska jag, Lisa, Tanner och Chewbacca aka jetski! Shoppingen blev uppskjuten till imorrn da vadret ska vara finare och varmare idag. Imorrn ska Chewbacca aven laga indisk mat till oss (ja, han ar fran Indien) och om det ar halften sa gott som pa Yogi hemma i LKPG blir jag nojd ;)

Hoppas ni inte blev uttrakade av min lill apolitiska rant dar innan, det ska inte handa igen ;)
Peace

Gang green.

Igar kvall blev en footballestravaganza nar en del av Tanners fotbollslag kom over och vi sag pa film tillsammans. Det som slog mig forst var att en del av dem var yngre an mig, men sag ut att vara 25. Helt sjukt! Men sjukt trevliga killar hursomhelst!

Imorse fick jag en liten rundvanding pa skolan fran nagra junoirs, samt erhallde min skoltroja som jag kommer bara med stolthet!


channel 8 news.

Nar Lisa kom hem fran sitt jobb berattade hon att hon skulle vara med en kortis pa TV i samband med orkanen Gustav som kommer in och slar till over USA nu till Labour Day. Foljde med henne dit och blev sa val valkomnad att de till och med gav mig en guidad tour av nyhetsbyggnaden och in i rummet dar de sande nyheterna precis nar vi var dar, och vi satt bakom kamerorna och sag dagens nyheter och vader live!

   


Efter det akte vi forbi ett cafe som hette Marie's, Marie ar en god van till Lisa och hon ville att jag skulle saga hej. Tyvar var hon inte dar, men Lisa kande resten av de som jobbade dar och vi blev bjudna pa en paenutbutter chocolate ship grenola bar och en full panna med turkiskt kaffe som var otroligt gott! Cafeet serverade mycket vegansk mat/fika och hade en valdigt bohemisk och hemtrevlig kansla med hembakade bakelser och lokala ravaror. Ett helt fantastiskt fik som jag garna aker tillbaka till!

   

Nar vi kommer hem gick vi in pa channel 8's hemsida och sag pa nyhetsklippet att min rygg och bakhuvud var med i nastan hela klippet (som ni kan se nedan). Mamma, mamma jag har varit med i amerikansk TV!! :P

Se klippet har!

Laptop.

Varldens kanske snyggaste dator?



Jocke.

flashy jack säger:

jag hittade en kärna i tanden från igår

flashy jack säger:

tomat tror jag

flashy jack säger:

nu känns det som nåt saknas

saknar dej killen :')


Bilder.

 

blir inte sa mycket bilder eftersom jag mest sitter inne hela daganr just nu tyvarr. mer kommer :)

For ovrigt sa kom jag pa den briljanta iden att ringa Tyler och Cassie, tva av mina vanner i Florida! HerreGUD vad overraskade de blev! Pratadeinte jattelange eftersom de gick i skolan och allt, men det var sa skont att hora deras roster igen efter ett helt ar!

Bagels.

Igar kom Lisa hem med en STOR pase bagels som hon fatt pa sitt jobb, sa jag borjade dagen med tva av de mest onyttiga bagels jag atit i hela mitt liv. MUMS!

igar natt blev det ratt sent, jag och Tanner satt och kollade pa Harry Potter and the Goblet of Fire till runt halv 2. Zach och Danny kom och joinade oss ett tag, men forsvann ganska fort igen. Jag och Tanner har verkligen utvecklat en syskonrelation, vi pratar om det mesta och "busbrakar" hela tiden. Igar hjalptes vi at med sysslorna i huset, typ disken tvatten och allmant stada i ordning lite.

Idag skulle jag vilja aka till gallerian igen, kanske kopa snowboardbootsen och vinterskorna jag langtat efter. Snowboardbootsen la jag undad hos tva jattesjysta killar i en affar som heter W3 (tror jag) och det kanns konstigt att lagga undan dem sa lange utan att faktiskt kopa dem, nar jag faktiskt tanker och SKA kopa dem. Ett par burtonboots for `$140 minus 40% hittar man inte i Sverige direkt!

Men vi far se vad dagen for med sig.. Lisa jobbar, Tanner spelar fotboll fran klockan 13 sa jag kommer nog vara ensam storre delen av dagen hursomhelst. Men, da har jag mojlighet att testa alla 1000 traningsdvder de har i gymmet! Det ar en sjuk motivationshojare, att ha det sa pass nara. Dessutom har de ju typ.. 80 kanaler TV att titta pa, sa sysslolos blir jag inte.

Skriv garna lite om er dag, jag ar lika nyfiken som ni :D

Bananacake.

Borjade dagen pa telefon med Per i en timme, och fortsatte med att baka banana cake med Tanner. Tyckte det var sjukt att de hade rent fett pa burk typ, och hade i det i en sockerkaka. Men, den blev jattegod hur som helst!

Sen fick jag ett mail av min uuuunderbara syster att jag far tidigare namnda skor som fodelsedagspresent!! Jag blev hur glad som helst, och ska kopa dem sa fort jag kan! TACK PAULINE :D:D:D

http://zapp.me/7396964

Passade pa att prova en av yogadvderna i gymmet eftersom jag kommer ha yoga varje morgon i ett halvar. lite segt, men jag vanjer val mig hoppas jag :)


Quote.

"Never say goodbye because goodbye means going away
and going away means forgetting"
 - P
eter Pan

FHC.

Klockan ar bara 9.20 och jag har redan varit riktigt produktiv :D Borjade med att vackas av hundarna (som sovit i min sang inatt.. bor tillaggas att min sang ar liten modell 105 eller 90, och den ena hunden ar size bordercollie) i precis lagom tid for att hinna koka te, gora mej en PB&J sandwich innan jag satte mig framfor Lisas dator och skypade med Per. Verkar som jag har en hel del att se fram emot fran den unge mannen som har svart att halla tyst ;)

Nar han lamnat mig och akt till skolan gick jag och tog pa mig traningsklader och korde en halvtimme pa skidmaskinen samtidigt som jag kollade pa Charmed pa tvn som ar nere i gymmet. Tanner sov och Lisa var pa jobbet, sa jag fick en lite stund att vara for mig sjalv pa.

Jag maste saga att jag ar lite nervos, ska till skolan idag for forsta gangen. Den borjar inte forens den 2a september, men jag maste valja schema och allmant prata med rektorn lite. Ska forsoka ta reda pa vissa dresscodes jag hort talas om, till exempel att linnenas band maste vara minst tva fingrar breda (vilket automatiskt gor att jag inte kan anvanda typ 4 av mina linnen jag tog med hit, och mao maste frascha upp min garderob). Det ar farligt nar man inser hur mycket man glomt (eller lamnat) hemma:
Snowboardboots
Snowboardvantar
Snowboardhjalm
Vinterskor
Vinterjacka
x antal koftor som vore praktiskt att tacka over axlarna med.

Det som ar lite bittersweet ar att min familj haller ganska hart i pengarna, och det far mig att ocksa gora det. En laptop har lange legat pa onskelistan, men nu nar jag ser hur mycket saker jag verkligen BEHOVER kopa far det nog ligga pa is ett tag. Det mest akuta just nu ar att skaffa ett kort till mobilen, alternativt ett paketpris pa en ny mobil. Vi var pa gallerian igar, och det pirrade riktigt i planboken nar jag sag dehar lackra vinterskorna:



Jag vet att de ser valdigt udda ut, men de var sa skona och precis vad jag letade efter! Har inte kopt dem an, blev riktigt besviken nar jag sag priset som lag pa 895 SEK. Far kora pa gympaskor (alt. flipflops) i vinter ;)

Jag uppdaterar er om mina I landsproblem senare (t.ex att jag fortfarand eine vet hur man gor bindestreck pa en amerikansk dator!)

<3

Mamma Mia.

Idag bjod jag Tanner och Lisa pa Mamma Mia klockan 11 am. De tyckte om den jattemycket, och efter det akte vi runt och shoppade lite! Hittade ett par snowboardboots som jag absolut tanker kopa, och aven en stickad troja.. Tyvarr funkar inte kortet riktigt som det ska, vilket stor mig jattemycket, men jag hoppas det gar att fixa. Annars far jag gora ett konto har i USA och och fixa det pa nagot satt.

Efter bion drog vi iallafall till en Polsk festival som var i stan. Det var iinte mycket att hurra for, men det var ratt kul att se iallafall. Sen drog vi vidare till "the mall" dar jag hittade ett par skor som jag blev besatt av, men tyvarr kostade de alldeles for mycket for mig.. En dag kanske de blir mina, vi far val se :P

Nu ar jag trott och hungrig, men snart ska vi ata. Imorrn ska jag till skolan och prata med dem!



forlat for mina daliga paintskills :P

Yesterdogs.

Jag och Lisa akte till ett galleri dar vi kolldae pa foton fran en fototavling ( de var fantastiska!) och minglade lite. Pa vagen hem akte vi forbi et cafe som hette Yesterdogs, och Lisa berattade att det ar cafet de ar i sa mycket i American Pie! Tyckte dte va rlite coolt, sa jag tog en bild :P

Imorgon ska vi faktiskt till gallerian och kolla runt lite, ska bli jattekul!


Cribs.

Pa allman begaran kommer har Cribs med Helena Sund som er vard:

Mitt och Tanners badrum! Det finns tva till i huset..


"Trapphuset" ner fran overvaningen

Vardagsrum nr 1, flygel och skulptur

Vardagsrum nr 1, tva fotoljer

Koket (nagot suddigt, forlat)

Vardagsrum nr 2 (min favorit)

Matrum nr 1 (Lisa kallar det "Cottage room" for det ser ut som en stuga)

Matrum nr 2

Vardagsrum nr 3 (alt. TVrummet)

Gymmet

Gymmet

That's about it! Rummen jag inte visade var gastrummet, Lisas rum, Tanners rum och det stora tomma rummet som det snart ska bli nagot i :)

puss

90 degrees farenheit.

Det ar sa SJUKT varmt! Gick ut for att ta lite foton och kolla runt i omradet, och svettades floder efter bara nagon halvtimme. Sasha svek mig och vagrade ga, sa jag fick ga tillbaka med henne och traska runt sjalv. Har bara varit en seg morgon, och jag kande for att gora nagot innan vi (forhoppningsvis) aker ivag pa en fotografiutstallning och sen gar och koper lite grejer jag fortfarande behover. Ytterligare en person har nu blivit utsatt for saltlakrits, Riley smakade och sen ville han i princip inte var amin van langre, haha ;)

Lite foton fran den stekheta fototuren! (Huset ar dar jag bor):
       

Bacon.

Bara for at kompensera mit gardagens traning gor Lisa nu bacon, pannkakor och aggrora (med GRADDE i :S). Anledningen ar val att Tanner har en kompis over som ska stanna for frukost, och de har just nu jam i sitt rum, och tydligen konsumerar de kopiosa mangder bacon. Sa nu sitter jag med Magge som sallskap och chattar lite med Per och Katja!

Fick reda pa en rolig sak igar:
Filmerna American Pie ar baserade pa.. skolan jag ska ga pa! Killen som skrev american pie gick pa den skolan nar han var yngre, och blev sedan rik pa att gora filmer om den nar han blir aldre.
Sa nu vet jag vad jag har att vanta mej ;)



Sparty.

Det blir bara battre och battre med somnen ocksa, aven fast jag gick och la mig ratt sent igar. Vaknade halv 9 och satt och pratade lite med Lisa innan hon akte ivag och at frukost med en kompis, och jag hamtade lite frukost att ata i mitt rum. Nar Lisa sen kom tillbaka gick vi till gymmet i kallaren och tranade i en timme innan vi at fruktsallad till lunch. Jag ar jatteglad att jag hamnat i en familj som ar nagolunda halsosam istallet for en som ater snabbmat alla maltider. Ikvall ska vi till exempel ata tonfisk som ar bade gott och nyttigt! 

efter lunchen gav jag Lisa en liten massage i utbyte mot att hon gav mig pedikyr (som verkligen behovdes) sa vi hade ett lite sparty!

Sen fik jag mojlighet att prata med Per pa skype! Det var helt underbart att fa bade se och hora honom igen! Mot alla odds <3

Sandy Lane.

Igar kvall tog jag en liten promenad runt kvarteret (tog med kameran, glomde minneskortet) med den stora hundern Sasha som ar en blandning mellan cockerspaniel och bordercollie. Det hade hunnit bli ganska morkt, men omradet ar sakert och Lisa sag inga problem med att jag var ute och gick, och precis som hon sa sa sag jag nastan inte en sjal. Men helt plotlsigt borjad det gnistra och lysa omkring mig, och eftersomjag hade horlurar pa sa var jag saker pa att nagon kastade smallare mot mig. Men jag tog av mig orlurarna och horde ingenting, men gnistrandet fortsatte. Da insag jag att det var sma insekter som flog omkring och lyste, lysmaskar helt enkelt. Det var sjukt haftigt att se! Sen traffade jag aven pa lite fladdermoss har och var.

Nar jag kom hem tanke jag forst sova, men Tanner sa att nagra av hans kompisar skulle komma over och jag tankte att det vore kul att traffa lite fler amerikanska ungdomar. Sa de kom ove,r jag bjod dem pa lite saltlakrits (de var nara att spy) och sen sag vi pa klipp pa youtube innan jag var tvungen att ga och sova, for jag var utmattad bortom alla granser.

Helt enkelt kanns det battre oh battre for var dag som gar!

day 2.

        
Sasha, mitt rum, mitt rum, football, football

Idag vaknade jag redan klockan 6 (12 svensk tid) och halsade lite pa hundarna. Lisa vaknade ocksa, sa vi at lie frukost och sen satt vi och pratade i nara 4 timmar om allt och inget. Tanner skulle pa traningsmatch, sa vi akte dit och kollade pa nar han spelade. Fattar fortfarande inget om football, men jag antar att jag lar mig forr eller senare. Det var over 27 grader, och jag svettades som en gris i mina jeans. Jag tog inte med nagra shorts, trodde sommaren skulle vara over nu! men icke, har blir et tydligen inte kallt forens i oktober. SWEET!

hoppas alla har det bra hemma, nu ska vi til stan!h

Bilder.

Utsikten fran flyget
Ett oga efter over 6 timmars konstant gratande
En Helena efter over 6 timmars konstant gratande
Min sang
Maggie 

               .      

Resan.

Jag ska inte ljuga. Dethar var nagot av det mest smartsamma jag naginsin gjort i hela mitt liv. Jag far en klump i halsen bara av att tanka pa hur det senaste dygnet har utspelat sig, tank sjalv hur det skulle vara att saga hejda till vanner, familj och pojkvan i 10 manader.

Jag borjade resan klockan 03.00 med att just grata. Satt i bilen och grat, gick till arlanda och grat, at frukost och hade nastan helt slutat grata. Tills det var dags att saga hejda runt 06 snaret, da sprack det igen. Inte direkt vid hejdaaendet, utan efter passkontrollen nar jag gick ensam forbi alla affarer, och nar jag satt ensam i 2 timmar och pratade med Per i telefon.

Flyget gick 09.30, jag var framme i newark klockan 12 lokal tid (alltsa klockan 18 svensk tid). Da hade jag rest i 15 timmar. Allt gick valdigt smidigt, och flygvardinnorna tog sa snallt hand om den "flygradda" tjejen som satt och grat 6 timmar i strack pa flyget.

2 timmar pa Newark, aterigen med telefon men aven med ett gott humor! Snart far jag traffa min vardfamilj! 2 timmar blev till narmare 4 timmar innan jag kom ivag. Smidigt aven dar, men ett snabbt flyg. Bara nagra timmar senare satt ja i en stor orange SUV och akte genom Grand Rapids.

Huset kan bara f;rklaras som stort. De har 3 vaningar (och bor vanligtvis 2 personer i det) och jag vet ite hur manga tum det ar pa dendar TV:n, men den ar ju utan tvekan langre an mig pa hojden. Tva underbara hundar (Sasha och Maggie) gor oss sallskap, och de har gjort om ett helt rum bara for mig. Det ar helt galet fint och gar i brunt och rott, med en sang mitt i och en liten walk in closet. Och med liten menar jag stor. Bradan stog dar sa fint och vantade pa mig i sitt plastfodral, och bindningarna likasa.

Nu har vi sett pa OS och atit BBQ och jag har varit vaken i over 24 timmar i strack. Tjena.

Onskar att ni vore har och delade detta med mig, men vi ses snart. Och ni kommer inte undan historierna.

Dan före dan.

Jag vet inte riktigt vad som händer med mig. Jag gråter och skrattar varannan minut, och även fast kroppen skriker att jag ska äta konstant får jag inte ner en tugga av någonting. Konstigt att jag ska åka nu när jag känns minst redo någonsin, för en månad sen kändes det som en evighet kvar. Självklart är jag galet peppad, och redo att åka iväg på mitt äventyr, men alla avsked tar knäcken på mig. Att behöva krama Linnea och Irina för sista gången på 10 månader var tungt.

Det är nu det är tur att jag vet att Per är på väg hit om några timmar för att hålla om mig och lova mig att allting kommer bli bra. Och att mamma hjälper mig med alla viktiga förberedelser som jag inte alls är i stånd till att ta tag i. Och att pappa hjälper mig att packa om när jag tagit med alldeles för mycket saker


Lischy, Hischy, Ischy.

Tredje inlägget idag, men ni måste bara förstå hur underbara dessa två kvinnor är <3

Last days of Sweden.


3 månader <3

17 augusti, 3 månader med min Per. Underbara månader, underbar dag. Jag älskar dig :)

Vingåker.

Är i någon form av sjukt lyckorus just nu, lugnet före stormen antar jag. De sista dagarna har varit så perfekta, så fyllda av de jag älskar och glädje. Idag åkte jag med Per, hans mamma Yvonne och syster Malin samt min egen mamma Kerstin till Vingåkers Factory Outlet, så tillochmed shoppingkvoten är fylld! Och ikväll är planerna middag med Pers gamla gymnasieklass, á la reunion, och mitt största problem i livet är vad jag ska ha på mig.

Det kommer låta makabert, men jag tror att dethär sommarlovet har blivit så underbart som det blivit på grund av att jag levt varje dag som det vore den sista. Som sagt, det låter sjukare än det är, men varje gång jag träffat någon eller åkt någonstans har jag tänkt att det är sista gången på ett år som jag träffar den personen eller gör den saken. Därför har jag fått ut maximala möjliga nöje utav det! Egentligen borde man leva efter den principen alltid, för just nu är allt så perfekt.

Men även solen har sina fläckar. Gårdagens lycka kantades med tårar efter avsked, och jag inser hur svårt det blir att lämna alla mina underbara vänner. Som tur är har jag inte behövt säga hejdå till någon familjemedlem än (förutom Pauline, men jag trodde jag skulle hinna träffa henne igen så det blev inget tårfyllt farväl). Antar att allt slår mig ungefär halvvägs till Newark, jag brukar vara trög när det gäller sånt.

Vill bara avsluta med att säga att jag älskar er. Ni vet vilka ni är :)

Avsked.

det är svårt att tänka att det redan är dags att säga hejdå. Igår kväll var helt fantisktisk, och allt tack vare agnes, amanda, linnea och irina. Cocktailpartay hos Agnes i äkta Sex and the City-anda, och kvällen var bara fylld av glada minnen och gott humör. Mina tjejer <3

De hade knåpat ihop en scrapbook med bilder från massor av år, och alla hade skrivit några rader till mig. Agnes hade dessutom ritat en klippdocka av mig med tillhörande kläder och accesoarer (kameran, Ipoden, brädan - you get the picture!) och jag ska ge den en hedersplats i mitt rum i USA, för det är bland det finaste jag äger.

Tack tjejer, för en av de bästa kvällarna i sommar!


Nära.

Nedräkningen är - minst sagt - i sitt yttersta skede, och resan börjar bli läskigt nära. Med 6 dagar kvar har jag aktiviteter inbokade i stort sett varje dag (däribland en tjejfest i min ära nu ikväll :'D). Igår tog jag och Per tag i oss själva och städade hela mitt rum GRUNDLIGT, samt packade de näst sista sakerna (de sista är de jag fortfarande behöver). Det är lite kluvet att behöva gå runt i kläder man inte riktigt tycker om bara för att allt är nerpackat.

Det som har hänt är iallafall att jag insett att det är på riktigt, och vant mig vid det. JAg vet fortfarande att det kommer bli tufft, men jag är inte orolig för något längre. Det positiva väger helt klart över det negativa!
Samtidigt har jag hjälpt Per förbereda sig för sin ankommande plats som Nolla på KogVet på Linköpings Universitet, genom att sy en lapp till hans overall :D

Tog min sista Hepatit B-spruta igår, och med det är alla förberedelser klara.


Stjärnfall.


a night to remember

Liseberg.

Gårdagen bjöd på barndomsminnen i form av en tur till Liseberg med familjen. Det var över förväntan, och jättemysigt att få spendera lite tid bara vi fyra som förr i tiden. Jag tror vi åkte allt: balder, uppsvinget, höjdskräcken, virvelvind, kanonen och inte minst lisebergsbanan. Jag var jättejättenära att vinna en stor mjukisko också, men lyckan var inte riktigt med mig.

Summa sumarum, en riktigt lyckad utflykt!




Shoes.

Här kommer en liten uppdatering på vad som numera verkar ha blivit en: MODEBLOGG! haha, skämt åsido så kommer det aldrig att hända, men det är alltid lika kul att visa upp alla roliga grejer man köper! Jag, mor och far hittade the streets idag - med mission att hitta en rejäl resväska till mig samt växla lite dollar. Resväska hittade vi, likaså dollar, men jag kom också hem med 3 par örhängen, ett smyckesskrin samt ett par UNDERBARA skor som passar perfekt till klänningen jag köpte tidigare. skoaffären DNA har superrea, till och med pappa shoppade loss lite. Efter en sjukt mättande lunch på Thai Coconut (wokade grönsaker, kyckling och cashewnötter med stekt ris) drog vi hem i spöregnet. Nu har jag tillochmed börjat packa, tror ni det är läskigt?

Det är det.

Vi fick 200 USD för 1200 SEK. Sjukt, jag minns när dollarn låg på 9kr.


OHMAHGAAD, shoes.

Hemma.

Nu har jag kommit hem efter en helg i Göteborg med min pojkvän och hans mor och syster. Hundungdoms SM ute i Mölndal, och det blev en hel del fotande - och regn. Att dessutom bo i husvagn 4 personer och 5 hundar var.. intressant ;) Var helt slut igår kväll!

Nu ska jag snart iväg ner på stan med mor och far för att köpa lite smågrejer, bland annat en till resväska och hämta ut mina formgjutna öronproppar som kommit från Bellman & Symfon. Kanske växlar vi in lite svenska kronor till dollar också, beroende på vad den står på. Den har pendlat rejält den sista tiden, tillochmed varit nere en bra bit under 6kr, så det gäller att ha is i magen - men inte för mycket.

16 dagar kvar.

I-landsproblem.

Jag gillar det faktum att jag kommit fram till en punkt där mitt ENDA problem är att jag vill ha en del saker jag inte har råd med. Satt och tänkte på det i bilen igår på vägen hem från Söderköping, hur nöjd jag faktiskt är med min tillvaro. Det är så lätt att klaga över ditt och datt, men det spelar ju egentligen ingen roll alla dessa småproblem som bara kostar energi att tänka på. Blir ett überpositivt blogginlägg, men det behövs nog när allt alla gör är att bara klaga.

MEN, för att sätta fingret på det enda problemet jag verkar ha så är teknikprylar dyra. Framförallt de jag vill ha..


Samsung Soul
Nikon d80
Ipod nano
samt valfri laptop..

Jag behöver ett jobb :P

RSS 2.0