Homecoming week.

Vill bara forvarna om att veckan som kommer ar helt och fullt galen, och det ar tveksamt hur flitig jag kommer kunna vara pa att svara pa mail/blogga. Men fear not! Kor en summering nagon gang pa sondag nar allt forhoppningsvis lugnar ner sej.

Peace out :)

Homecoming week.

Vill bara forvarna om att veckan som kommer ar helt och fullt galen, och det ar tveksamt hur flitig jag kommer kunna vara pa att svara pa mail/blogga. Men fear not! Kor en summering nagon gang pa sondag nar allt forhoppningsvis lugnar ner sej.

Peace out :)

Shoppingupdate.

 


See, har ar anledningen till att jag alskar USA=
Gick till gallerian for att hitta lite grejer infor homecoming (behovde handvaska, orhangen, strumpbyxor). Letade mej sjuk efter en vaska innan jag av en slump hamnar pa Victorias Secret och hittar en JATTESOT handvaska for bara 20dollar (ca 120kr). Jag plockar upp den och vad inser jag da om inte att den i sig har en body lotion, en parfym och duschgel! ALLT FOR 120 KR! helt galet. Hittade orhangen ocksa, inte helt nojd, men de far duga :) Kanske byter i sista minuten dock. Annars har jag nu allt infor Homecoming: Klanning, strumpbyxor, skor, halsband, orhangen och handvaska. Perfekt!

Ovrig uppdatering fran dagen kommer en annan gang :) Blir inte sa motiverad att blogga langre eftersom jag inte far nagra kommentarer, haha ;D

YFU Orientation camp.



Choir Concert.



             


Efter en OTROLIGT lyckad korkonsert (i otroligt snygga drakter) drog vi till Culver's och firade jarnet, jag med en Pumpkin Spice Milk Shake. (Mr Ivory ar en av de skonaste (dock inte basta!) korledarna jag haft)

t-shirt.

Lite shoppingupdate :)





George Bush.

Igar kvall innan Americas got Talent avbrot NBC (och i i stort sett alla kanaler) det de gjorde for att gora plats at George W Bush som holl ett tal till landet. Talet handlade om den ekonomiska krisen som USA (och varldsekonomin...) gar igenom just nu (Stora foretag som manga har investerat pengar i gar i konkurs, och allas ekonomi kollapsar. I korthet iaf) och hur de planerade att losa det. USAs regering tanker iallafall betala at de har stora foretagen, och spendera 4,5 BILJONER kronor for att inte folket ska fa lida direkt (utan i smyg genom hojda avgifter e.t.c.)

Jag ar val kanske inte den som ar sadar jattepositiv till Bush, framforallt inte sen jag kom hit och fatt hora hur mycket dumt han faktiskt gjort, men jag forstar faktiskt att han blev omvald. Nar han pratar sa inger han ett valdigt lugn och sakerhet som de flesta amerikaner behover i kriser som denhar. Lite coolt egentligen.

Hursomhelst kandes det galet amerikanskt! Idag har jag prov, sen en konsert med koren ikvall. Mjau

JerBear.


Man kan ju inte alltid vara jattesnygg, eller hur var det nu?

Victorias Secret.

Idag efter skolan akte jag med Abby och Tricia, kopte glass (cookie dough flurry - som en McFlurry fast med kakdeg!) och akte till gallerian for lite panikshoopping. Motte upp med Monica, Tara och Kelsie och borjade shoppa loss!Jag maste vara hemma klockan 19 pa vardagskvallarna, sa det var panik pa riktigt. Kom nojt hem med ett par snowboardboots, underklader fran Victorias Secret (nej, de har inte bara "lingerie" utan helt "vanliga" underklader ocksa. Sa det sa), en t-shirt samt en lite overaskning hem ;D

Helt klart mycket bra dag :) I helgen ser jag fram emot ett YFU lager som varar fredag till sondag, lite tjurigt hur mycket man faktiskt missar pa sa kort dit, men det far man ta :) Idag traffade jag ocksa Nicholas fran Schweiz och Christoph fran Tyskland som ocksa gar pa FHC.

"syskon"karlek.





Vilodag?

Vem sa att sondag var vilodag? Gick upp klockan 9 och borjade omedelbart stada hela huset. Pa min lista fanns att: Stada mitt rum Tvatta dynorna utomhus Dammsuga HELA huset (3 vaningar, kthxbye) Dra upp ogras pa tomten Moppa oppna ytor Stada toaletten pa mellanvaningen och stada hundutrymmet Var val klar runt 14 tiden och ville i princip bara ut ur huset och gora nagot, vad som helst, sa jag ringde Charlie for att kolla om han ville hitta pa nagot och det ville han, sa vi motte upp med Josh och Lyuda och drev omkring lite. Kan inte direkt satta fingret pa vad vi gjorde, forutom en laxa som innefattade att se pa TV i en timme (no joke). Imorgon borjar tredje sasongen av Heroes, och jag ar bankad! Klockan 20.00 pa kanal 008 tror jag :D

Tailgate.

TGIF som man brukar saga, och idag stamde det verkligen! Alla lektioner var lite forkortade eftersom vi hade nagot som heter Senior Challenge vid slutet av dagen. VIsserligen tog alla larare tillfallet i akt och la alla prov just idag, sa jag hade tva stycken plus nagra inlamningar, men jag tror jag hanterade det ratt bra. Andra larare tog det lugnt, och Mrs Demester som jag har i Communications bestamde att det var roligare att hylla Jeramie (som fyllde 17, GRATTIS :D:D) genom att ata tarta och.. dansa.

Hursomhelst, nar sista lektionen slutat gick alla ner till fotbollsplanen och "utmaningen" var att rulla tva JATTESTORA bollar over planen och den argang som kom forst over planen och genom malstolparna som anvands i football vann. Seniors vann, vi juniors kom tvaa.
Senare pa kvallen hamtade Abby upp mej och vi akte till Iailgate, en stor festival som skolan anordnar innan en av fotbollsmatcherna. Det var helt galet, men hoppborg och godis och sockervadd och bandet spelade, och helt tjockt med folk overallt. Vi stog och skrek tills vara lungor kollapsade nar Forest Hills Rangers fullkomligt mosade motstandarlaget :D
Natten avslutades vid en mysig liten lagereld och vanner :)

Skeletones.

Har pa de flesta mojlig satt haft en riktigt bra dag :)

   

Ni kanner mej, lyckas alltid hitta en konsert nagonstans. Oavsett om den ar bra eller inte ;D

Drog hem till Charlie efter skolan, fick lite plugg och laxor ur vagen sa jag hade kvallen fri for konsert pa Skelltones. Min van Riley's band spelade (visserligen missade jag dem.. men men ) och det kandes kul att kolla in livescenen har litegrann. Hamnade pa ett stalle som sag EXAKT likadant ut som SKylten (no joke) bara lite storre. Banden var.. sadar. Inte helt min stil, men atmistone tva av dem var musikaliskt duktiga. Om inte annat fick jag lara kanna massor med folk (har borjat introducera mej som "Hell" nufortiden - ingen kan uttala Helena av nagon dum anledning, sa det har bara blivit mitt smeknamn) och jag hade riktigt kul. Imorgon har jag typ 3 prov och laxor i nastan varje amne.. Yay. Men det ar atminstone fredag, och jag gillar skolan har ratt mycket faktiskt. Det ar nagot event som kallas Tailgater har ocksa, vet inget an, men rapport kommer,

Americanization.




forlat.

sometimes the hardest things and the right things are the same

Uppdrag Barn.

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta. "

http://www.uppdragbarn.se

Hur svart kan det vara? En lank, ett inlagg, litelite plats pa din blogg och Childhood far bidrag! Ga in pa sidan och blogga du med!

Tuesday.

Inget speciellt med dagen i sig, men tankte att jag kunde beratta lite hur mina dagar ser ut :)

05.45 - Alarmet gar av, jag har satt det pa 05.45 eftersom jag tankte snooza i en kvart. Men jag ar vardelos pa att snooza, sa jag brukar ga upp med en gang. Klar pa mig, sminkar mig, slapper ut hundarna.

06.20 - Gar ner i koket, fixar nagot till frukost (vanligtvis cheerios och mjolk) och gor iordning lunchen (vanligtvis en macka pa vitt brod  med sallad och kyckling). Plockar iordning efter mig, baddar sangen och packar skolvaskan.

06.55 - Stanger in hundarna, slacker overallt, laser dorren och gar till busshallplatsen

07.05 - Bussen kommer

07.25 - Kommer till skolan, springer till skapet och slanger ner bockerna jag behover for forsta timmarna i vaskan

07.40 - Yoga borjar.

08.40 - Yogan slutar

08.50 - Communications borjar

09.55 - Communications slutar

10.00 - Chamber Choir borjar

11.00 - Chamber Choir slutar, Lunchen borjar och jag springer till skapet for att byta till andra halften bocker.

11.10 - Hittar "mitt" bord och ater.

11.35 - English 10 borjar

12.35 - English 10 slutar

12.40 - US History borjar

13.35 - Us history slutar

13.40 - Government borjar

14.35 - Government slutar, och likasa skoldagen. Antingen gar jag till bussen som gar klockan 15 eller moter upp med Charlie som skjutsar hem mig. Just idag gjorde jag inte laxorna pa hemmaplan, men i vanliga fall brukar jag aka direkt hem och satta mig med laxorna eller stada eller diska.

18.30 - Tanner kommer hem

19.00 - runt 7 brukar Lisa komma hem

22.00 - Gar och lagger mig

Sa exotiskt at mitt liv har om vardagarna :) Later lite enformigt, men jag alskar det! Har verkligen kul bade i och efter skolan!

Godmorgon.

Bild pa klanningen kommer, den ar bara valdigt svarfotad. I fel ljus ser den svar eller bla ut och det vill vi ju inte :)

Musiktips.

Min musiksmak ar inne i nagot av en identitetskris har borta (har till och med borjat lyssna pa hiphop/rap, och de flesta av er vet hur skumt det ar for att vara mig) men jag har ocksa hallt mig lite mer till min "gamla" genre och var bara tvungen att glorifiera tva UNDERBARA latar som jag lyssnar pa valdigt mycket har borta :) Enjoy!

Hello Saferide - The Quiz  

Switchfoot - Dare you to Move

Sleepover.

Underbar helg med inslag av football, shopping och en lyckad sleepover! Spenderade lordag natt hemma hos Abby med Trisha, Hannah och lite Josh, Boyd och Charlie kom forbi pa kvallen ocksa. Men! Det forsta som hande efter att jag och abby shoppat pa woodland mall (kopte homecimingklanning och vinterskor) var att vi satte oss ner sag pa "Bring it on" och at kakdeg ur burk. Dar har ni en stereotyp!

Men kvallen var val i stort sett underbart skitsnack, film och fnitter. VI gick och la oss klockan 6 pa morgonen, och vaknade runt 12 da vi at frukost och sen akte och kopte lite kaffe (pa alskade starbucks).

Jag hann knappt stiga innanfor dorren innan Tanner och Zach attackerade mig och erbjod mej barnvaktsjobb at Zach's smasyskon. Sa helt plotsligt var jag hemma hos familjen Metalic (som jag aldrig varit hos forut) och hade ansvor for Elli, 8 och Luke, 5. Det gick over forvantan, de var.. relativt lugna ^^ Fick 40dollar for besvaret, helt klart vart det!

School.

     
Steve                                   Danny                               Charlie
 
Steve                            Jeramie



Billy's satt att officiellt fraga mej till homecoming

Letting go.

Har haft en ratt konstig dag idag, inte dalig men.. Jag vet inte. Jag har tankt mycket och har val insett att Lisa har ratt, jag har svart att "slappa taget" om allt darhemma. Jag kollar fortfarande allas bloggar, bilddagbocker, mailen och allting och det far mig att tanka mindre pa vad som hander har. Visst, jag har bara varit har 3 veckor, men om det ar sa markbart att lisa blir sarad av det sa ar det inte en bra sak. Jag far jobba pa det helt enkelt :)

Kommer fortfarande skriva har, det ar lite som terapi for mej ;)


Otur.

Tyvarr var kortet inte aktiverat, och maste aktiveras i sverige.. sa jag far helt enkelt gora om hela proceduren, men pappa var snall och wirade lite cash sa jag har lite att rora mig med. Nagot jag VERKLIGEN maste ha ar en ryggsack, min axel haller pa att do av alla kilo bocker jag maste bara runt varje dag. Hinner inte ga till skapen mellan lektionerna, sa det ar kort hela skoldagen. 4 anteckningsbocker, 1 engelskbok a la tegelsten plus pennor, sax, hela faderullan. Och lunchen ska man ha plats med dar i ocksa. Far losa det pa nagot smart satt helt enkelt :)

Iallafall alskar jag att ha Yoga pa morgonen, man kanner sej sa avslappnad hela resten av dagen och blir pa ett helt annat humor efterat. Pa torsdag har jag forsta stora redovisningen, lite nervigt, men den ar om mejsjalv sa hur fel kan det ga?

Hoppas alla har det bra darhemma, jag tanker pa er aven fast jag kanske inte kan hora av mej sa mycket!

Kulturkrock.

Idag hande den forsta och storsta kulturkrocken hittills. Efter skolan brev jag tillfragad om jag fick aka och plugga pa ett cafe i narheten, och jag sa ja men att jag maste ringa Lisa forst. Jag ringde ett flertal ganger men hon svarade inte, sa jag foljde med och fortsatte ringa upprepade ganger.

Tydligen var det inte riktigt okej. Jag vet att hemma hade det varit det for, jag vet inte, mina foraldrar litar pa mitt omdome, men Lisa var inte alls glad tydligen. Jag maste saga att jag tycker att det ar lite jobbigt att inte kunna bestamma sa mycket sjalv, men jag accepterar och respekterar det Lisa sager saklart. Men jag hoppas att det "lossnar" lite i framtiden eftersom jag inte vill fa daligt samvete for att jag umgas med vanner..

Hon sa ocksa att hon tycker att jag borde tagga ner kontakten hem lite, och jag kan nog forsta henne egentligen. Jag har haft kontakt hem varje dag sen jag kom hit, och det far nog henne att kanna sig overflodig. Sa jag antar att det far vara ett slut pa det nu. Eller jag ska iallafall reducera kontakten hem.

Fick mit tkort idag, TACK MOR OCH FAR! :D

Ibland vill man vara 4 igen.


Sightseeing.

             


FHC - EGR.

Footbollsmatchen var nagot utover det vanliga. I stort sett hela skolan var dar, och vilken stamning! Hela dagen hade varit uppladdning, alla hade skoltrojor i skolan, footballspelarna hade sina jerseys pa och cheerleaders hade sina sma drakter ^^

Forst satt jag med Lisa och kollade lite, forsokte forsta regler och sa, men det blev ratt svart till slut. Sen lamnade jag henne for att ga runt och leta efter folk jag kande och stotte ihop med Charlie, en kille i  min government class som ocksa varit utbytesstudent med YFU fast fran USA till Danmark. Sa jag satt med honom, hans kompis Boyd och en annan kille jag lart kanna som heter Jeremy. Vi sag klart pa matchen (fast showen efter halva tiden var roligast att se) och efter det akte vi till ett litet fik nere i easttown. Allmant satt och pratade, introducerade mig for nytt folk (som alla sa "wait, are you the swedish girl?"). Har visade det sig iallafall skillnad mellan USA och hemma, Charlie var tvungen att ga och introducera sig for Lisa innan jag foljde med honom, samt ge henne sitt telefonnummer och lova att ha mig hemma innan midnatt. Det ar verkligen nagot jag maste vanja mig vid, kandes galet konstigt!

Hur som helst var det troligen den mest lyckade kvallen hittills, och idag ska jag fa en liten sightseeingtour fran samma grupp som igar!

           ""></a


Internet.

Tyvarr har internet dott pa bade min och Lisas datorer, Tanner ar den enda som har uppkoppling nu av nagon anledning, och sjavklart kan jag inte anvanda hans sa ofta, sa det blig nog torrt med bloggande ett tag nu.

Ikvall ar den storsta footballmatchen for sasongen, och jag ar jattetaggad! ska ivag snart!
plus att min dator ar klar! hamtar ut den imorrn forhoppningsvis, om jag hinner. Ska ivag och shoppa med Chelsea som jag har government med

hoppas allt ar bra darhemma!

Stereotyper.

Eftersom jag tidigare berattat att American Pie ar baserat pa min skola tankte jag ta mej en stund att konstatera vad som ar precis som i alla amerikanska tonarsfilmer, och vad som inte ar det:

Precis som i filmerna:
De gula skolbussarna
"School spirit" (t.ex ar alla sportevenemang ett maste for alla som "ar" nagot)
Det finns "cliquer", dvs sma grupper som ar svara att bryta
Skolmaten
Skolbankarna
Skapen
Konversationerna om marijuana pa skolbussen hem (ja, jag horde en san idag :p)

Inte ALLS som i filmerna:
Cheerleader ar inte ALLS coolast, snarare tvartom. De flesta driver med dem. Framforallt footballteamet
Det finns inte ett gang populara, snygga tjejer -  i stort sett alla ar populara snygga tjejer
Det finns inga "hunkar" som spelar football som alla tjejer vill ha (faktum ar att det ar valdigt fa som overhuvudtaget ser bra ut)
Jag ar inte sett nagra "science geeks" som spelar schack och ser pa Star Trek varje dag
Man far inte detention om man ar 1 minut sen
Lararna ar inte 1000 ar gamla
Det sitter inte folk och roker pa toaletterna

Kanske utokar listan langre fram, vem vet, men mina starkaste poanger ar statade. Nu maste jag daremot gora laxor, for det ar bara andra dagen och jag har en hel del att gora!


School.

Okej, forsta dagen i skolan! Borjade nervost med att jag trodde jag skulle missa bussen (jaa, de ar gula precis som i filmerna.. faktum ar att allt ar precis som i filmerna) och sen var jag halvradd hela bussresan dit. Nar jag val kom fram till skolan borjade jag med att ga vilse. Hah :P Men efter att jag fragat minst 4 pers hittade jag till brottningsrummet dar min Yoga skulle vara. Dar traffade jag ocksa lararen Mrs Steensma och Billy och Ashley som jag pratat med tidigare. Sen tog jag skolfoto och student ID och.. tja :P Ni vet vad jag tycker om skolkort.

Dagen flot pa med Communication (Mrs Demester) och Chamber Choir (Mr Ivory) som var tva galet roliga lektioner! Ar glad att jag far halla pa med lite musik iallafall. Sen var det lunch och jag at min sandwich som jag hade med mig, det var lite for lite mat sa far ta med mer imorrn. Lektionerna efter lunch var English (Mrs Scheirbeek), Us History (Mrs Stiles) och Government (Mr Lowe).

Dagen borjade 7.40 och slutade 14.35, dvs en ratt kort dag men vi hade ju bara 5 minuter mellan varje lektion (ja, jag gick vilse. Mycket och ofta, men jag kom aldrig sent!)

Bussresan hem var mer eller mindre en kvart i en bastu, och efter ett snack sa sitter jag nu har och gor laxor :)


Student ID is the shizzle!

Chicken.

Here's what's for dinner tonight:

 

Grilled chicken with a Budweiser up their ass!

Haha, kan knappt vanta pa hur det smakar :P

Gustav.

Nu sitter vi i Lisas sang och ser pa TV nar orkanen Gustav slar till over Louisiana. For tre ar sedan blev New Orleans hart sargat forst av Rita sen Katrina, och det har fortfarande inteaterhamtat sig. Som tur ar gar Gustav nagra mil vast om det mest drabbade omradet, men gor fortfarande mycket skada. Det ar helt sjukt att se alla som evakuerar och nu hur gatorna ar tomma forutom de idiotiska nyhetsreportrarna som star mitt i allting och nastan blaser bort.

Idag ska vi mest stada tror jag. Skola imorgon och jag ar JATTE nervos!

Btw ar det exakt en manad kvar till min fodelsedag. Och det ar sommarhetta ute. How weird is that?

RSS 2.0