Inauguration.

Dethar ar ett inlagg som kommer byggas pa mer och mer allt eftersom, for det ar for mycket att skriva om och for mycket bilder att ladda upp, och det vore kul att visa allt :)

Hursomhelst lamnade vi huset runt 15.30 i en van som Dick hade hyrt. Vi gav oss ut pa en runt 10 timmar lang bilresa, med nagra stopp har och dar for mat och toalettbesok. Runt 02.30 kom vi fram till vart hotell, men tyvarr var inte varat rum klart an, sa vi vantade i lobbyn till klockan 05.00 nar vi blev upphamtade av en taxi. Taxin korde oss i 1,5 timme tills vi kom fram till metrostationen dar vi hoppade pa ett tag in till huvudstaden. Det var helt fullproppat pa taget, och vi passade pa att stoppa ner handvarmare i handskar och skor, for vi visste att det skulle bli kallt.



Nar vi kom fram till Washington D.C. var det... kallt. Vi foljde folkstrommen mot the Washington Monument, klockan var val runt 07.30. Det var folk overallt, men vi klarade av att ta oss forbi monumentet sa vi kunde se the Capitol Building. Sjalva ceremonin skulle borja klockan 11, men vi stog utomhus anda. Det gick bra i borjan och vi gjorde sa bra vi kunde for att halla oss varma, men efter ett tag stog vi inte ut langre. Det var framforallt jag och Oliver som led, det var sa fruktansvart kallt och det var omojligt att fokusera pa nagot annat an att forsoka sluta skaka.



Efter att jag statt i en ko i vad som kandes som en timme for att ga pa toaletten gick vi ut for att hora Obama och Biden svara sin ed. Nu var solen ute och inte alls sa kallt, och bara stamningen varme oss. Alla skrek och hurrade och ropade deras namn, overlyckliga att vara dar for detta historiska tillfalle. Helt. Galet :)

Det riktiga problemet kom efterat. Nar alla manniskor forsokte ta sig hem och alla gator var avstangda for att forhindra kaos. Men kaos blev det, for det var svinkallt och aven nar vissa gator blev oppna efter namgra timmar sa var Metrostationerna avstangda. Vi stog i ko i ytterligare nagra timmar tills vi fick nog. Jag fros och skakade sa kraftigt att vi letade upp en av alla militarer och fick mig in i en ambulans som stog dar, bara for att fa lite varme. Efter det letade vi upp en galleria som var oppen och.. smockfull. Folk satt, lag, sov, stog overallt! VI vantade dar i ytterligare nagra timmar iunnan vi horde att metron var oppen och vi akte till hotellet och dackade direkt.
Fortsattning foljer... ;)

Kommentarer
Postat av: pappa Jan

Ojojoj ... can't wait!

2009-01-23 @ 23:02:30
URL: http://cyklon5.blogg.se/
Postat av: Caesar

Fyfan va jobbigt...fast as coolt att du varit med om det där asså.

2009-01-24 @ 16:13:50
Postat av: Agnes

"gick vi ut for att hora Obama"



haha vad gjorde ni då? :P



sjukt cool upplevelse..

2009-01-25 @ 16:54:16
Postat av: Linnea

att alla säger att den suger tyder ju bara på att jag kommer sitta och gråta och vara totalt rörd och se den 20 gånger. hehehe. sett twilight? ^^ Btw på tal om rörd så blev jag helt tårögd av att du ringde!!! Saknar dig <3

2009-01-25 @ 18:07:52
URL: http://ismedvatten.blogg.se/nollnio
Postat av: Pauline

Jag trodde det skulle komma en fortsättning....?

2009-01-28 @ 11:34:57
Postat av: Mattias W Musikgymnasiet

Ska bli kul att träffa dig igen i höst. Ha det bra så länge!

2009-03-20 @ 10:20:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0